Isdansens svar på Siegfried & Roy

Kjent oppskrift, men vellykket sluttprodukt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Frat pack-gjengen (Will Ferrell, Vince Vaughn, Ben Stiller, Luke Wilson, Owen Wilson, Jack Black og Steve Carell) har parodiert sportsfilmer tidligere, men aldri før så vellykket som dette. «Blades of Glory» er basert på ideen om å kle overvektige Will Ferrell i stram kunstløptrikåt, sende ham ut på isen og la ham spille ut sine verste fordommer. Resten er bygget deretter.

Sexgal

Samtidig spiller det ikke en avgjørende rolle at plottet og den dramaturgiske oppbygningen er nærmest identisk med hva man finner i tidligere frat pack-komedier. Den halsbrekkende slapsticken, karikeringen og den gjennomgående underbuksehumoren treffer spikeren på hodet gang på gang, og gjør opp for manglende originalitet.

Ferrell spiller kunstløp-sportens enfant terrible , Chazz Michael Michaels, en hårete og sexgal brutus, som utfører sine trippel axels med slik bravur at selv Knut Bjørnsen ville måpt. Hans makker Jimmy MacElroy - Jon Heder kjent fra «Napoleon Dynamite» - er Michaels\' rake motsetning, en lyslugget uskyldighet i påfugltrikåt.

Filmen tar utgangspunkt i is-såpen «Nancy Kerrigan og Tonya Harding», og idet Michaels og MacElroy kniver om en olympisk gullmedalje ender det i real kattekamp. Resultatet blir utestengelse fra kunstløp på livstid, noe som bringer fram det uanstendige forslaget om isdans på bordet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer