Iskald fantasi

- Trollslottet er et moderne kunstverk av is, lyssatt fra utsiden og trolsk og dunkelt på innsiden. Det blir lyd- og musikkopplevelser som gir folk følelsen av å komme inn i en katedral.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Er det kaldt nok til at isformasjonene fryser til?

- Det er litt mindre kulde i lufta enn vi håpet på, men det går bra og vi kjører uansett. Oslo brannvesen har sprøytet hele konstruksjonen, og vi lar ellers årstiden gå sin gang.

Trollslottet skal gro inn i vinteren. Nå ligger det i hvitt, og det er en konstruksjon som hele tiden er i bevegelse. Alle skal kunne delta i den videre utviklingen. Barna kan lage skulpturer, kunstnere kan bidra med sine verk.

- Trollslottet er en slags kopi av Antarktis?

- Det er isskulpturene fra Dronning Mauds Land som er utgangspunktet. I tillegg kommer musikk, lydeffekter og lyssetting. Det blir bra, for de som har utviklet ideen i praksis er tross alt våre beste fra Lillehammer-OL. Scenograf er Jon Kristian Alsaker. Prosjektleder er Martine Rød som har jobbet mye med teater, dans, konserter og film. Hun hadde ansvaret for gjenomføringen av OL-seremoniene på Lillehammer. Lysmesteren der, Michael Joyce, skal lyssette isskulpturen. Mats Andenæs , Nils Lund og Gerhard Heiberg er med her. Det er bare det kremteamet som jobber med dette.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer