DEBATT

Flyktningkrisa

Iskalde, små barne­hender grep etter mine

Nå ser vi resultatet.

PÅ FLUKT: Når greske militære møter mennesker på flukt med våpen, og kaster tåregass mot barn for å forhindre dem i å ta seg til Europa, skjer det i vårt navn, skriver innsenderen. Foto fra havna på Lesbos der flyktninger blir jagd vekk fra ferjene som går til Aten: Louisa Gouliamaki / AFP / NTB Scanpix
PÅ FLUKT: Når greske militære møter mennesker på flukt med våpen, og kaster tåregass mot barn for å forhindre dem i å ta seg til Europa, skjer det i vårt navn, skriver innsenderen. Foto fra havna på Lesbos der flyktninger blir jagd vekk fra ferjene som går til Aten: Louisa Gouliamaki / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Akkurat nå utspiller det seg en katastrofe langs Europas yttergrense. Katastrofen er det lenge varsla resultatet av direkte menneskefiendtlig politikk og europeisk unnfallenhet. Politikk som Norge har gitt sin støtte og legitimitet til, og ikke minst vært med på å betale for. Dermed har vi også et helt direkte ansvar for det som skjer. Å evakuere de mest sårbare flyktningene er viktigere enn noen gang.

Nylig var jeg på Lesvos for å se med egne øyne hvordan forholdene i flyktningleirene på de greske øyene er. Jeg innrømmer gjerne at ingenting kunne forberedt meg på de ekstreme inntrykkene jeg sitter igjen med. I tida etter har jeg brukt hvert ledige øyeblikk på å fundere over hvordan jeg kan slå alarm på en måte som faktisk utgjør en forskjell.

Det vi opplevde på Lesvos gjør at hodet mitt holder på å eksplodere. Hellas fungerer nå som Europas største inkubator for høyreekstremisme og menneskelig lidelse.

Da Tyrkia i forrige uke åpna grensa mot Hellas, endra alt seg. I verste fall skjer det jeg frykta aller mest, og vil advare mot akkurat nå, i dette øyeblikk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer