Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Iskaldt immigrant-drama vant Sundance

«Årets beste thriller», mener Tarantino

(Dagbladet.no): De siste 10 dagene har filmfestivalen Sundance gått av stabelen i Park City, Utah. I går kåret en jury bestående av blant andre Diego Luna, Sandra Oh og Quentin Tarantino sine favoritter, og den som stakk av med hovedprisen var immigrantdramaet «Frozen River».

- Sannsynligvis den skumleste thrilleren jeg kommer til å se i år, sa, følge BBC, juryleder Tarantino da han delte ut prisen.

«Frozen River» handler om en fattig New York- mor, som blir forlatt av ektemannen rett før jul. Da hun oppdager at han har spilt bort husleia, begynner hun, for å ikke bli kastet ut av huset, å smugle illegale immigranter til USA fra Canada. Smuglingen foregår i en bil over en frossen elv.

Filmen er skrevet og regissert av debutanten Courtney Hunt og tok fire år å lage.

I tillegg til «Frozen River», stakk «Trouble the water» av med prisen for beste dokumentarfilm. Filmen handler om effekten Katrina-orkanen har hatt på New Orleans og hvordan mange, mange tusen mennesker ble flyktninger i eget land.

- Filmen handler om overlevelse og håp, sa regissør Tia Lessin da hun mottok prisen.

Filmer som «Reservoir Dogs», «Trainspotting» og «Sex, lies and videotape» har alle fått sine gjennombrudd gjennom Sundance.

PRIS: Quentin Tarantino deler ut Sundance-pris til skuespiller Misty Upham. Foto:Scanpix
PRIS: Quentin Tarantino deler ut Sundance-pris til skuespiller Misty Upham. Foto:Scanpix Vis mer
Misty Upham og Melissa Leo spiller hovedrollene i «Frozen River».
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media