Mitt hjerte banker på din dør:

Iskremen Siv til 17. mai-ungene

Og dette er bare på papiret må vite

HJERTE OG MYE SMERTE: Siv Jensen er norsk på papiret og hennes hjerte banker i rødt, hvitt og meget mye blått. Men, vi bringer ikke et bilde av henne i dag, men heller dette av en tank fra en gammel Tempo, det er da mye bedre. Foto: Tom Stalsberg
HJERTE OG MYE SMERTE: Siv Jensen er norsk på papiret og hennes hjerte banker i rødt, hvitt og meget mye blått. Men, vi bringer ikke et bilde av henne i dag, men heller dette av en tank fra en gammel Tempo, det er da mye bedre. Foto: Tom Stalsberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

De er kanskje norske på papiret, men de er det ikke i hjertet. Hvem sa dette? En hjertespesialist ved Ullevål sykehus? Nei da, selvsagt var det hjerte- og smerteministeren, Siv Jensen, som sa dette under Frp-landsmøtet nylig. Hun snakket som vanlig rett fra levra der ordene ikke gikk vi hjertet eller hjernen, men ufiltrert rett ut til hennes egne i partiet. Hun snakker selvsagt om innvandrere som ikke vil ta til seg norske verdier som ytringsfrihet og likestilling.

Hva norske verdier er, foruten som vi har pekt på tidligere: Nyte, gyte og syte, så varierer norske verdier fra menneske til menneske, fra landsdel til landsdel, men ja, vi står opp for ytringsfrihet, likestilling (her har jo frpaktige-folk siden krigen vært i front lissom) og religionsfrihet (ja, det er det i Norge selv om vi her i Dagbladet ikke tror på noen Guder, ingen guder. Vi tror ikke på babbel verken fra den ene eller andre store hovedboka, basta, kom dere videre, få dere et liv å leve).

Ikke norske i hjertet? Obs, håper ikke Siv, og hennes pappenheimere, vil sette opp røntgenskanner i veikryssene som sjekker om vi har gode nok, norske hjerter. Da vil nok denne skribent ofte bli sett på som en trussel mot norsk hurrakultur som særlig råder innenfor Sivs parti. Jeg har nemlig noen ganger et hjerte av stål, av roser, et hjerte av stenter, omsorg, et hjerte av fuck U, et hjerte som banker for de svake, et hjerte som banker for rødvin, et hjerte for Bolivia, et hjerte for Mellom-Amerika, et hjerte for Kliptown, et hjerte for Port Vale, et hjerte for Ulysses, et hjerte for Texas Lonestar, et hjerte for dem som står på barrikadene, for dem som gjør mer for andre enn de fleste av oss andre, et hjerte for latskap, barskap og ekteskap og jeg er altså norsk på papiret, men ikke i hjertet, døgnet rundt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer