DEBATT

Islam Net sprer hat

Islam Net står for så problematiske holdninger i flere sentrale spørsmål at det verken er islamofobi, rasisme eller diskriminering å nekte dem møtested, økonomisk støtte, eller å møte dem med saklig kritikk.

KONTROVERSIELL ORGANISASJON: «Vi mener at Universitetet i Oslo og Høgskolen i Oslo og Akershus gjorde rett i sine avslag til en organisasjon som faktisk anser at en betydelig del av studentmassen ikke har livets rett», skriver kronikkforfatterne fra Antirasistisk Senter. Fahad Qureshi (bildet) er leder for Islam Net. Foto: Anette Karlsen
KONTROVERSIELL ORGANISASJON: «Vi mener at Universitetet i Oslo og Høgskolen i Oslo og Akershus gjorde rett i sine avslag til en organisasjon som faktisk anser at en betydelig del av studentmassen ikke har livets rett», skriver kronikkforfatterne fra Antirasistisk Senter. Fahad Qureshi (bildet) er leder for Islam Net. Foto: Anette Karlsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Islam Net fremmer et hatefullt syn på mange medmennesker som det er et sterkt behov for å konfrontere. Den siste foredragsholderen de har invitert til Norge, Abu Usamah, støtter drap på frafalne og homofile, og fremmer hat mot ikke-muslimer. Etter at Islam Net har blitt nektet tilhold på Universitetet i Oslo og Høgskolen i Oslo, arbeider de nå med å etablere et eget senter for å spre sin svært konservative utgave av islam. Det må ikke bety at de får lov til å leve i sin egen boble.   Det er ingen tvil om at norske muslimer møter betydelige fordommer. Hvis man har et muslimskklingende navn, er sjansen for å komme inn på jobbintervju betraktelig lavere enn hvis man har et norskklingende navn, som dokumentert av Fafo og Institutt for samfunnsforskning (2012). Holocaustsenterets undersøkelse fra juni 2012 dokumenterte et høyt nivå av fordommer mot norske jøder, og et enda høyere nivå av fordommer mot norske muslimer. Hele 66 prosent av respondentene ville mislike det, mange av dem sterkt, hvis en muslim giftet seg inn i familien — som om man vet alt man trenger å vite om jenta eller gutten uten å ha møtt vedkommende, bare fordi han eller hun er muslimsk. Dette viser at det norske samfunnet trenger en real dugnad mot fordommer og mellommenneskelig avstand.  

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.