KOMMENTARER

HELGEKOMMENTAREN:

Islam, rasisme og feminisme. De mest effektive måtene å få oppmerksomhet på, tett etterfulgt av bilder av søte kattunger.

Takk for ingenting, 2016, det er håpløst å «ta debatten».

FLU HARTBERG
FLU HARTBERG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Det har vært et godt år for misantropene. Det har vært et kjipt år for de fleste andre. Ikke bare for venstresidefolk som meg. Det har vært et uår for alle milde, moderate, miljøbevisste, ettertenksomme typer, en nedgangstid for alle som er opptatt av forskning og flyktninger.

2016 var året da gærningene fra Internetts mørkeste avgrunn overtok den globale offentligheten. 20. januar neste år tar et av Twitters største troll over jobben som president i USA. Hva er et troll, spør du kanskje? Jo, det er en person som oppfører seg uakseptabelt på Internett for å fremprovosere en reaksjon. Jo større reaksjon, jo bedre. Hvorvidt Trump er et vaskeekte troll kan diskuteres, siden det kan virke som om de villeste utsagnene hans er genuine.

Alle vet at de beste trollene gir blaffen i meningsinnholdet: De er bare ute etter sinte og sjokkerte svar. Men det er like fullt trollenes år. Kongen av Twitter-trollene, Milo Yiannopoulos, var invitert til å snakke på den republikanske kongressen i år. Dette er en mann som har bygget karrieren sin på å trakassere damer, svarte og svarte damer spesielt. Ifølge ham selv er det bare rampestreker og satire og noe alle burde tåle, selvfølgelig. Og etter alt å dømme mener ikke Yiannopoulos halvparten av det han sier. Men de store hordene som retweeter og følger opp de «morsomme» kommentarene hans med genuine hatmeldinger og trusler, de mener det nok.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer