Islam som brekkstang

Ubaydullah Hussain kan ikke gjemme seg bak islam, når han sprer hat og frykt.

SPRER HAT: Hussain «bidrar til å stemple islam som en barbarisk, voldelig religion, som en hvilken som helst lovbryter kan putte i sin lomme og bruke for eget forgodtbefinnende».  Her er Hussain avbildet sammen med forsvarer John Christian Elden. Foto: NTB Scanpix
SPRER HAT: Hussain «bidrar til å stemple islam som en barbarisk, voldelig religion, som en hvilken som helst lovbryter kan putte i sin lomme og bruke for eget forgodtbefinnende». Her er Hussain avbildet sammen med forsvarer John Christian Elden. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er ille nok at Ubaydullah Hussain begår kriminelle handlinger og forsvarer seg med islam, men det er enda verre at retten gir han rett i dette, under dekke av religionsfriheten.

I fjor høst ble Amal Aden brutalt slått ned på åpen gate av to kvinner. Hussain skriver så på Facebook, i klare ordelag, at de heller burde steinet henne til døde. Det er altså en direkte referanse til saken hvor Aden blir slått ned. Denne, og tre andre trusler førte til siktelser og rettssak. Hussain ble i forrige uke dømt skyldig i tre av de fire punktene, men han blir frifunnet for ytringen om at Aden burde steines til døde.

Hussein selv forsvarte seg med at han trodde episoden fant sted i et muslimsk land, og at han bare refererte til sharia. Men hva så? Det er like fullt en oppfordring til tortur, og slike ytringer har ingenting med islam å gjøre. Islamsk rettslære forbyr enhver person å ta loven i egne hender.

Retten begrunner at de ikke kan se bort fra at dette er en referanse til Koranen, som Hussain selv hevder. Det står ikke noe om steining i Koranen. Innen ortodoks islamsk rettslære er det uansett så strenge beviskrav for enhver fysisk avstraffelse, at det i praksis er umulig å dømme noen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer