Islamic Diggers - Ongoing Guerilla Conditions

Ongoing Guerilla Conditions viser svært sjeldne svart-hvitt opptak av beat-poeten William S.Burroughs og hans omgangskrets. Filmen gir en unik innsikt i en underverden av dop, sex og kriminalitet.

Vi følger Burroughs mens han organiserer dop-handler i Marokko, deltar i eksperimenter av seksuell karakter i London og vi følger han på hjemmebane i New York. Islamic Diggers som samarbeidet med Burroughs på en rekke prosjekter, er redningsmennene til disse sjeldne filmklippene. De spiller også musikken vi får høre. En DJ-basert miks mellom primitiv perkusjon fra Afrika og Sør-Amerika blandet med kompromissløs hip-hop og techno.

I tillegg til Burroughs, har Islamic Diggers jobbet med folk som John Cale, Marianne Faithful, Anita Pallenberg og Bill Laswell. Personer som i likhet med dem selv, er kjent for eksperimentiere.

Islamic Diggers ble sist sett på forrige sommers «Big Chill», hvor de sammen med post-rock komponisten Daniel Figgis, fremførte et merkverdig DJ-sett: Spoken Word, rare filmklipp og høyst utradisjonell bruk av platespillerene.

Dette er en unik mulighet til å se noe som har blitt karakterisert som den ultimate beat-generasjons-eventen, og det hippeste av det hippe. En unik klubbopplevelse.