Oslo  20140425.
Ahmed Akkari presenterer sin nye bok "Min Afsked med Islamismen" på Fritt Ord sin debatt der panelet bl.a består av Linda Alzaghari.
Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
Oslo 20140425. Ahmed Akkari presenterer sin nye bok "Min Afsked med Islamismen" på Fritt Ord sin debatt der panelet bl.a består av Linda Alzaghari. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpixVis mer

Islamiseringen lar vente på seg

Document.no er en kuriositet i sosiale mediers ytterste høyre.

Debattinnlegg

Jeg føler meg snytt for all islamiseringen som Document.no har lovet oss i årevis. Når skal vi få valuta for pengene?

Det innvandrer- og islamkritiske nettstedet Document.no er nå ute med sitt andre tidsskrift. Temaet for denne utgaven er grunnlovsjubileet og forsiden er prydet med en snodig karikatur som avslører at både sauebønder med svære neser, kamelryttere og gigantiske flaggermus har brutt seg inn i det norske hus på freidig vis.

Redaksjonen lover å tale der andre tier, for det står nemlig ikke så bra til i Norge. Samfunnet domineres av meningskontroll og intimidering. Det hele styres av «et norsk brorskap», som på mystisk vis sørger for at det ikke stilles «fundamentale spørsmål», i frykt for sosial uro. Document.no derimot, med sine sindige og nyanserte bidrag til det offentlige ordskiftet, styrker ifølge dem selv demokratiet.

Det er fristende å ikke ta Document.no på alvor. Premissene som legges er konspiratoriske og preget av offermentalitet. Det er oss mot verden. Ingen har noensinne prøvd å hindre Document.no fra å ytre seg. De har alle muligheter til å bli både sett og hørt. De er heller ikke de eneste som er bekymret for velferdsstaten, globalisering og islamisme, men det har gått både vinter og vår, og det er fortsatt ingen antydning til at sharialover brer om seg i det norske samfunnet. Det vil heller aldri skje.

Hvis Document.no hadde lagt seg på et mer edruelig nivå ville de også kunne fått en viss politisk påvirkningskraft. Slik nettsiden opererer i dag, forblir den en kuriositet i sosiale mediers ytterste høyre. Det er like fullt åpenbart at personene bak mener alvor, og i et Europa preget av sterk politisk polarisering, er ikke fordommene og fremmedfrykten Document.no nører opp under, noe å kimse av. For dem som ikke tilegner seg et mer balansert bilde av det moderne Norge, vil det være galskap å sitte stille og se på vårt samfunn slik vi kjenner det, bli evig fortapt med «den politisk korrekte elitens» velsignelse. Og dette bør bekymre oss.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.