Jon Rognlien møtte Kamel Daoud:

- Islamistene er på fremmarsj. De vil ha oss ut

Kritiske røster bekjempes fra alle kanter i Algerie, forteller Daoud til Dagbladet.

OPPSIKT: Kamel Daoud (47) er algerisk forfatter, journalist og kommentator. Han vakte stor internasjonal oppmerksomhet med romanen «Meursault-saken» som kom på norsk i 2016. Foto: NTB Scanpix
OPPSIKT: Kamel Daoud (47) er algerisk forfatter, journalist og kommentator. Han vakte stor internasjonal oppmerksomhet med romanen «Meursault-saken» som kom på norsk i 2016. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

– Både regimet og den islamistiske opposisjonen benytter seg av postkolonial retorikk for å forklare alle onder i samfunnet. Alt som ikke fungerer skyldes arven etter kolonitida, mener de. Men det er jo ikke sant. Historien er blitt et påskudd for å flytte folks oppmerksomhet bort fra viktige spørsmål om korrupsjon, kameraderi og oligarki, religiøs intoleranse og aggressiv antimodernisme.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer