Islamofile illusjoner

Islams blodige grenser mot andre folkeslag, fra Thailand til Midtøsten, er godt kjent og grundig dokumentert.

Knuser egen ideologi: Hylland Eriksen (bildet) og Antirasistisk Senter har på egen hånd knust grunnlaget for deres egen ideologi, tilsynelatende uten å innse dette selv, skriver artikkelforfatteren. Foto: Kristin Svorte
Knuser egen ideologi: Hylland Eriksen (bildet) og Antirasistisk Senter har på egen hånd knust grunnlaget for deres egen ideologi, tilsynelatende uten å innse dette selv, skriver artikkelforfatteren. Foto: Kristin Svorte Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jeg har utfordret Dagbladets kommentator Marie Simonsen til å nevne noen konkrete eksempler på steder hvor muslimer over et lengre tidsrom har levd fredelig sammen med sine ikke-muslimske naboer. Personlig mener jeg at det knapt finnes noen slike steder, noe som innebærer at begrepet islamofobi som blant annet hennes avis er glad i å bruke er fullstendig meningsløst.

I et innlegg 27. oktober hevder Rune Berglund Steen, kommunikasjonsansvarlig for Antirasistisk Senter, at man kan snu spørsmålet og spørre om kristnes evne til å leve i harmoni med sine naboer.

Det kan man sikkert, selv om det er påfallende at Antirasistisk Senter ikke engang forsøker å besvare det opprinnelige spørsmålet. Noen vil mistenke at dette er fordi de ikke kan det. Islams blodige grenser mot andre folkeslag, fra Thailand til Midtøsten, er godt kjent og grundig dokumentert.

Thomas Hylland Eriksen fra Universitetet i Oslo påpeker at Han-kinesere begår overgrep mot tibetanere, hvite mot svarte og svarte mot hvite. «Listen over grupper som ikke alltid klarer å leve fredelig sammen kunne ha vært gjort svært lang», ifølge ham.

Islam er ikke en absolutt nødvendig ingrediens for å skape konflikter, noe vi kan se i blant annet Nord-Irland. Jeg har da heller aldri noensinne vært dum nok til å hevde dette, men påpeker bare at islam vil dramatisk øke sjansen for alvorlige konflikter. Jeg er midtveis i en engelskspråklig bok om hvorfor islam etter mitt syn ikke kan reformeres. Jeg publiserer gjerne en kronikk om temaet under mitt reelle navn dersom avisene tør å trykke den, noe som slett ikke er sikkert at de gjør.

Homogen: «De nordiske landenes største fordel har historisk sett vært en etnisk homogen befolkning», skriver Peder Jensen..
Homogen: «De nordiske landenes største fordel har historisk sett vært en etnisk homogen befolkning», skriver Peder Jensen.. Vis mer

Det er riktig at potensialet for konflikter er til stede selv mellom nært beslektede europeiske eller asiatiske folkeslag også i fravær av islam. Hva betyr det? Jo, det innebærer ironisk nok at Hylland Eriksen, landets kanskje ledende multikulturelle ideolog, og Antirasistisk Senter på egen hånd har knust grunnlaget for deres egen ideologi, tilsynelatende uten å innse dette selv. Verdenshistorien viser dessverre at etnisk mangfold sterkt øker risikoen for alvorlige konflikter.

De nordiske landenes største fordel har historisk sett vært en etnisk homogen befolkning. Vårt største konkurransefortrinn ødelegges nå av en statlig sponset politikk. En sammenlikning kan være om du hadde en stor haug med gull og professor Thomas Hylland Eriksen ba deg spyle halvparten av gullet ned i toalettet fordi dette ville visstnok skulle være økonomisk lønnsomt.

Hylland Eriksen uttalte i et intervju i 2008 at «Den viktigste hvite flekken består nå i å dekonstruere majoriteten og gjøre det grundig slik at den aldri kan kalles majoritet lenger». Hadde han sagt at somaliere eller pakistanere skulle dekonstrueres hadde det møtt kraftige reaksjoner. Hvorfor er det alltid hvite europeere, og kun dem, som skal dekonstrueres og fratas sine land og sin kulturhistorie?

Statsviter Øystein Hetland omtalte meg 31. oktober som ekstremist, blant annet fordi jeg er svært kritisk til islam og stiller spørsmål ved hva som skal til for at et demokratisk samfunn skal kunne fungere. Jeg skrev følgende på Gates of Vienna i anledning mitt femårsjubileum som Fjordman: «Er islamsk lære grunnleggende voldelig? Ja. Kan islam reformeres? Nei. Kan islam forenes med vår måte å leve på? Nei. Finnes det noe slikt som et moderat islam? Nei. Kan vi fortsette med å la muslimer bosette seg i våre land? Nei.»

Disse få setningene inneholder all den informasjonen om islam som du noensinne vil behøve å vite. Angrer jeg på at jeg skrev dette? Nei. Man bør si sannheten, selv når denne er ubehagelig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer