Islamsk Råd Norge mener de er urettferdig behandlet sammenliknet med Human Rights Service

Forstår ikke hvorfor de mister statsstøtte, mens Human Rights Service får beholde den. Kulturministeren mener det er feil sammenlikning.

OMSTRIDT: Mehtab Afsar, generalsekretær i Islamsk Råd Norge og Hege Storhaug i Human Rights Service har begge vært omstridt, men bare den ene beholder statsstøtten. Foto: og Jørn H. Moen/ Dagbladet
OMSTRIDT: Mehtab Afsar, generalsekretær i Islamsk Råd Norge og Hege Storhaug i Human Rights Service har begge vært omstridt, men bare den ene beholder statsstøtten. Foto: og Jørn H. Moen/ Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Det var lenge varslet at regjeringen kom til å kutte den årlige utbetalingen på 1,3 millioner kroner til Islamsk Råd Norge (IRN). Regjeringen vil stanse driftstilskuddet blant annet med begrunnelsen at rådet ikke er i stand til å ivareta sine oppgaver som brubygger.

3. november kom den endelige avgjørelsen om å kutte driftstilskuddet til organisasjonen.

I et brev til kulturdepartementet, underskrevet av advokatfullmektig Lisa Eian på vegne av Islamsk Råd Norge, stiller organisasjonen spørsmål ved om regjeringen driver med forskjellsbehandling.

Ønsker begrunnelse

I brevet vises det til diskusjonen om Human Rights Service burde bli fratatt statsstøtten på 1,8 millioner kroner på neste års statsbudsjett. Human Rights Service fikk massiv motbør etter å ha bedt sine lesere om å sende egne bilder av «den kulturelle revolusjonen» i Norge.

Et flertall i Stortinget ville frata støtten, men i oktober ble det bestemt at organisasjonen fikk beholde den.

I brevet fra Islamsk Råd vises det til statsminister Erna Solbergs tale på Stortinget i forbindelse med saken hvor Solberg uttalte at «Det er litt av demokratiets pris, vi finansierer også våre kritikere».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer