Island er blitt et sagaland for kriminallitteratur

Kongen heter Arnaldur Indriðason.

RIKTIG RETNING: Arnaldur Indriðason tar et steg framover i forfatterskapet når han gir sin hovedperson en pause. 
Foto: Lars Eivind Bones
RIKTIG RETNING: Arnaldur Indriðason tar et steg framover i forfatterskapet når han gir sin hovedperson en pause. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| BOK: Man tror man vet hva man får fra en ny Arnaldur Indriðason-bok. «Irrganger» er en litt annerledes, men fortsatt fremragende krim fra den islandske mesteren.

Det skyldes ikke minst Erlendur er sendt på ferie, mens hans kollega Elínborg får løse et komplisert drapsmysterium.

TillitvekkendeElínborg er ganske annerledes enn sin innesluttede og eksentriske medetterforsker, men ikke mindre dyktig. Hun er utadvendt (i motsetning til Erlendur) og rolig (i motsetning til hissige Sigurður Óli). Og denne tillitvekkende personligheten får hun god bruk for i saken «Irrganger» handler om.

En mann er funnet med overskåret strupe hjemme i leiligheten sin. Noen dager tidligere har han vært på byen i Reykjavík, og puttet et ukjent stoff — en slags voldtektsdop — i drinken han spanderte på en kvinne. Mannen heter Runólfur, og viser seg å være en ganske anonym og hemmelighetsfull telemontør. Men når Elínborg begynner å nøste i fortida hans, er det litt av hvert som dukker opp. Ikke minst bygdesladder, for avdøde Runólfur kom fra en knøttliten plass, og der lever ryktene sitt eget liv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer