Eurovision:

Island rammet av corona: Utestengt

Daði & Gagnamagnið og Island får ikke opptre sin «10 Years» under morgendagens semifinale i Eurovision, etter at et av bandmedlemmene har blitt rammet av coronasmitte.

SMITTET: Daði & Gagnamagnið fra Island framfører låta «10 Years» under den andre prøven til den andre semifinalen i Eurovision Song Contest i Rotterdam den 13. mai. De kommer ikke til å stå på scenen hverken torsdag eller lørdag. FOTO: AFP / NTB.
SMITTET: Daði & Gagnamagnið fra Island framfører låta «10 Years» under den andre prøven til den andre semifinalen i Eurovision Song Contest i Rotterdam den 13. mai. De kommer ikke til å stå på scenen hverken torsdag eller lørdag. FOTO: AFP / NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ROTTERDAM, NEDERLAND (Dagbladet): Bandet opplyser selv via vokalisten Daði Freyr på Twitter at de ikke vil få muligheten til å opptre i semifinalen torsdag kveld, da et av medlemmene i bandet har testet positivt for coronavirus.

- Uheldigvis betyr nok dette at vi ikke vil ta del i dagens øving, eller direktesendingen i morgen, og et opptak fra vår andre øving vil bli brukt isteden, skriver Freyr.

Bandet har sittet i karantene siden helga, og fikk heller ikke delta i åpningsseremonien på søndag. Nå er altså smitten et faktum.

Spådd som favoritter

Island har vært spådd som en av favorittene før årets konkurranse, og ligger som nummer fem på oddsen hos både Eurovisionworld og Oddschecker.

Landet må dermed gjøre som Australia, som under tirsdagens semifinale viste en forhåndsinnspilt opptreden med sin artist Montaigne og hennes låt «Technicolour». Artisten ble frarådet å reise til Europa, blant annet i frykt for at delegasjonen kunne ta med smitte tilbake til Australia, som har gjenåpnet samfunnet.

Låta kom imidlertid ikke med videre til finalen.

Trekker seg fra scenen

Onsdag ettermiddag kom EBU (Den europeiske kringkastingsunion) med en pressemelding, hvor det står at Island heller ikke kommer til å opptre under lørdagens finale, dersom de skulle komme videre dit.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer