Islandsk svartekunst

Lovende debut fra Islands andre kriminalforfatter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Arnaldur Indriason var, etter eget utsagn, den første islandske krimforfatteren, men nå finnes det i hvert fall én til: Sivilingeniøren og barnebokforfatteren Yrsa Sigurdardóttir leverer en jevnt over lovende debut med den svartekunstbefengte romanen «Det tredje tegnet».

Humor og tortur

Vel, dyster og dyster - Yrsa Sigurdardóttir har utstyrt hovedpersonen Thóra Gudmundsdóttir med en god porsjon humor, og den slags kan være godt å ha når man står overfor runer og svartebøker og mishandlede lik. For selv om handlingen er lagt til dagens Island, så var mordofferet en ihuga student av svartekunst, tortur og det som verre er. Den tyske historiestudenten Harald Guntlieb blir funnet drept og skamfert i et skap på historisk institutt på universitetet i Reykjavík - han er kvalt, og øynene fjernet. En av hans omgangsvenner, narkotikaselgeren Hugi Thorissón, blir øyeblikkelig arrestert, og politiet regner saken som oppklart. Det gjør ikke Haralds styrtrike og følelseskalde familie, hans mor engasjerer advokaten Thóra til å undersøke omstendighetene rundt drapet. Hun får også rikelig assistanse fra familiens representant, den tørre tyskeren Matthew Reich.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer