Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Islandske helter

Flytt dere, alle moderne 60-tallskopister og neo beat band som flyter på new wave nostalgia og leting etter den opprinnelige spontaniteten i rocken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Her er the real thing! Islandsk rock eksisterte før Sugarcubes og Björk. Fra 1964 til 1967 herjet bandet som på hjemmebandet het Hljomar, ute i verden Thor's Hammer.

Denne 20 spors samleplata er fylt med vulkanglødende hiter fra Gunnar Thordarson, Erlingur Björnsson, Runar Jzlizsson og Engilbert Jensen. Låtene, både melodiøse som sakteflytende lava og eksplosive som geysirer, er det rene varmebad av entusiastisk, egenprodusert beat. I dag har Thor's Hammer internasjonal kultstatus og var representert på årets Rhino-boks med såkalte Nuggets, glemte rock'n'roll-gullklumper fra hele verden.

Thor's Hammer hadde også som ambisjon å erobre det internasjonale markedet, men det gikk ikke særlig bra, selv om de sluttet å synge på islandsk, dro til England, lagde en forglemmelig film i «A Hard Day's Night»-stil og forsøksvis ble lansert på hitmarkedet. De sank inn i glemsel, men figurerer til glede for nysgjerrige rockentusiaster på denne CD-en, som også er utstyrt med et velskrevet essay som forteller den interessante sagaen om dette strålende bandet.

Hele Norges coronakart