Islandske sjarmtroll

HAUGESUND (Dagbladet): Da Barnefilmfesten åpnet i Haugesund i går, var det med to islandske sjarmtroll i hovedrollene: Bergthora Aradsttir og Freydis Kristsffersdsttir fra «Sofies siste stikk».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Sofies siste stikk» åpnet altså festen, som totalt viser 11 barnefilmer i løpet av uka. Bergthora og Freydis er i byen med Ari Kristinsson, regissør og dessuten pappa til Bergthora, og mens Aris familieforhold ser ut til å være i den skjønneste orden, har han laget en film om moderne bybarns turbulente nærmiljøer.

Noen har for eksempel fire fedre, andre har ingen. I «Sofies siste stikk» handler det om å oppspore en fraværende, uinteressert pappa. - Jeg har sju søsken selv. Det er et årsverk å samle alle, sier Ari.

- Bakgrunnen for «Sofies siste stikk» er en historie jeg hørte om en kidnapping for å få en fars oppmerksomhet. Før var familien en grei sak, nå er den kompleks. Jeg ville lage en film om dette med både komikk og alvor. Sarkasmer er for øvrig en islandsk tradisjon. Jeg tror blandingen fungerer. Poenget er å underholde for å vekke interesse.

Aris egen datter er rene veteranen. Bergthora begynte å spille film i en alder av fire. Hun og Freydis skal være i Haugesund hele uka. Begge er skrekkelig sjenerte og vet ikke helt hva de helst har lyst til å gjøre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer