Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Coronaviruset

Isolert med død søster

«Gomorrah»-skuespiller Luca Franzese var innestengt sammen med sin døde søster, som hadde fått påvist coronaviruset, i over et døgn.

- DØD: Gomorra-skuespiller Luca Franzese har publisert denne videoen, etter at søsteren hans døde nylig. Vis mer

Den italienske skuespilleren Luca Franzese forteller at han og familiens hans satt i karantene sammen med sin døde søster i over et døgn etter dødsfallet.

Dette melder Sky News.

Franzese er mest kjent for en rolle i mafiaserien «Gomorrah»

Italia er for øyeblikket det landet som er nest hardest rammet av det Verdens helseorganisasjon (WHO) onsdag slo fast at er en global pandemi.

I en serie videoer, først publisert på Franzeses Facebook-side, forteller skuespilleren at søsteren hans gikk bort lørdag etter å ha blitt diagnostisert med coronaviruset. Etter dødsfallet satt familien i isolasjon sammen med liket i over et døgn, ifølge Franzese.

- Søsteren min døde i går, trolig på grunn av viruset. Siden har vi ventet på svar, sier han i videoen.

Ga munn-til-munn

I en oppdatering onsdag forteller han at flere familiemedlemmer har testet positivt for viruset.

- Vi er ødelagt. Italia har forlatt oss. La oss være sterke sammen, sier han, før han oppfordrer seerne til å dele videoen.

Det har de også gjort, ifølge den italienske avisa InterNapoli, som skriver at videoen ble delt over 100 000 ganger i løpet av bare et par timer. De skriver også at familien på sju er i frivillig karantene i huset.

- I et forsøk på å gjenopplive søsteren min, utførte jeg munn-til-munn-metoden på henne. Jeg kunne fått viruset på grunn av dette, og derfor bestemte jeg og familien min oss for å sette oss selv i karantene, sier Franzese ifølge InterNapoli.

Myndighetene har bekreftet hendelsen. Teresa Franzese ble 47 år gammel, og skal ha lidd av epilepsi.

- Surrealistisk

Ifølge The Independent skriver den italienske nyhetssiden Open at lokale myndigheter tok kontakt med familien etter at de ble gjort oppmerksom på videoen.

Etter at brorens video gikk viralt, ble liket hentet av et begravelsesbyrå på oppdrag fra myndighetene.

- Det var surrealistisk. Vi brukte masker, sterile sko, beskyttelsesdresser, briller og hansker. Luca og en annen slektning var der, men de andre familiemedlemmene var i et annet rom, sier en av medarbeiderne i begravelsesbyrået til Al Jazeera.

Lokalpolitiker Francesco Emilio Borrelli roser familien for deres villighet til å gå i karantene.

- De er eksempler på uselviskhet og det å ta hensyn. Nabolaget har ikke forlatt dem, men støtter dem fullt ut, sier han ifølge Sky News.

Han forteller at Franzeses dødsfall var det første lokale tilfellet av en coronasmittet som døde hjemme, og ikke på sykehus. Følgelig oppsto det usikkerhet knyttet til korrekt prosedyre, sier han.

Fraråder alle reiser

Tirsdag ettermiddag frarådet UD alle reiser som ikke er strengt nødvendige til Italia, som er blant de hardest rammede landene. Over 10 000 personer har blitt bekreftet smittet, mens 631 er bekreftet omkommet som følge av coronaviruset.

I praksis er nå hele landet i såkalt «rød sone» etter at smitten spredte seg fra nord i landet.

«Gomorrah» er basert på boka med samme navn av Roberto Saviano, og handler om den kriminelle italienske organisasjonen Camorra. Serien kan blant annet ses på HBO.

Hele Norges coronakart