Isolerte seg etter rykteflom

Jan Werner Danielsen er blitt 22 år, og har innsett at han må leve med folkesnakket. - Enten liker folk meg, eller så synes de at jeg er en arrogant klyse. Slik er det bare, sier Danielsen. Nå flytter han til London for å studere musikalfaget. Og for å komme vekk fra gamlelandet en stund.

Denne uka lanserer Jan Werner et studioalbum med nye innspillinger av sine musikalfavoritter: «Music Of The Night - My Favourite Musical Songs». Fra februar til august blir det intensiv musikalturné sammen med Bettan, og fra høsten befinner sangtalentet seg som student i London. Med andre ord et hektisk år for en artist som har opplevd mer siden han fylte 17 enn det andre artister gjør i løpet av en hel karriere.

- Ikke lett

- Jeg vil nødig virke sytete, sier Jan Werner, men det er unektelig ganske spesielt å stikke huet inn i rampelyset mens man ennå er tenåring. For å si det som jeg sa til lokalavisa hjemme: - Å bli kjendis og få hår på tissen samtidig, er ikke så lett.

Rundt 50 000 nordmenn har kjøpt Jan Werners to første album, og hele 10 000 strømmet til for å oppleve «Musical Highlights»-forestillingen hans sammen med Bettan i Tønsberg i sommer.
Men i en tidlig fase av karrieren kan en håndfull ondskapsfulle kommentarer være nok til å bryte ned selvtilliten. Etter et par års tid i Oslo ble Danielsen nærmest paranoid av folkesnakk og nysgjerrige blikk på gata.

- Når du er ute på byen for å ha det gøy, er det ikke så stas å få meldinger som «du veit at du er spesiell?» og «du er homo, ikke sant?». Resultatet ble at jeg isolerte meg. Jeg flyttet hjem til Odalen og holdt meg mye for meg sjøl. Jeg torde ikke å gå ut på byen, med mindre jeg var omgitt av gode venner, innrømmer han.

- Ingen klyse

I dag framstår Jan Werner som langt sterkere enn for et par år siden. Han er den han er, og det får folk godta enten de liker det eller ei.

- Hvis folk har problemer med meg kan jeg ikke gjøre så mye med det. Men jeg er absolutt ingen klyse, slik enkelte later til å tro. Det har jeg ikke selvtillit til.

Om de hardnakkede homseryktene er han helt klar:
- Jeg vet at det er mange som lurer, men jeg vil ikke la meg presse verken til å avkrefte eller bekrefte. Det ville være et nederlag. Om jeg er homse eller ikke er og blir en privatsak. Så får heller skravla gå, sier han.

Mye drøvel

Ved siden av sin stemmeprakt, er Jan Werner også en markant scenepersonlighet. Enkelte vil nok hevde at hans fakter grenser til det karikerte.

- Jo da, innenfor popsjangeren blir jeg nok lett litt outrert og svuls- tig. Men når man synger musikaler har man lov til å være litt teatralsk. Og for meg er sprengte blodkar, mye drøvel og stor munn en del av pakka. Noen av faktene mine er kontrollerte, andre er det ikke. Jeg vet at jeg kan skremme fanden på flatmark noen ganger, smiler han.

Etter endt musikalturné i august begynner Jan Werner på Dramatical School of Arts i London. Der skal han bo på internat og studere teater. Og er han heldig får han en fot innenfor i byens musikalmiljø.
- Det blir deilig å komme seg vekk fra Norge en periode. Skjønt, kanskje jeg reagerer på en anonym London-tilværeselse slik en annen kjent norsk artist gjorde; etter tre måneder reiser jeg hjem fordi ingen kjenner meg igjen på gata, ler Jan Werner Danielsen.

<B>STERKERE:</B> I dag framstår Jan Werner Danielsen som langt sterkere enn for et par år siden.