Israel er en profesjonell terrorstat

At Hamas har en militær fløy, gjør ikke alle medlemmene til «soldater», skriver Basim Ghozlan.

LIDELSE FOR SIVILBEFOLKNINGEN: Det er hevet over enhver tvil at de aller fleste ofre i Gaza er sivile, skriver artikkelforfatteren. Foto: ASHRAF AMRA/AP/SCANPIX
LIDELSE FOR SIVILBEFOLKNINGEN: Det er hevet over enhver tvil at de aller fleste ofre i Gaza er sivile, skriver artikkelforfatteren. Foto: ASHRAF AMRA/AP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Blodbadet som begås av Israel i Gaza disse dagene, med velsignelse fra USA, opprører oss enormt. De konstante og barbariske luftangrepene massakrerer sivilbefolkningen, gjør livet til 1,6 millioner overlevende til et mareritt, og traumatiserer barn for livet. Utrolig nok er dette ikke det verste i denne forferdelige situasjonen. Verre er den legitimeringen av terrorisme i statlig regi som bedrives av Israel, og villig støttes av landets allierte. Alvoret i dette ligger i at tusenvis av framtidige «terrorister» vil kunne komme til å anvende samme retorikk som de israelske myndigheter og støttespillerne deres nå bruker for å legitimere angrep på sivile og uskyldige.

Det israelske omkvedet er enkelt: «Vi har ikke noe imot Gazas befolkning, vi bare kriger mot Hamas.» Med dette sier de implisitt at så lenge man har en fiende og et politisk mål, kan man terrorisere en sivil befolkning. Hvordan skiller dette seg fra argumentasjonen til al-Qaida og deres like?

Enhver som tilhører Hamas eller sympatiserer med Hamas, er ifølge Israel et legitimt mål. De nøyer seg ikke med ord, men følger opp med handling. Allerede den første angrepsdagen, lørdag 27.12.08, bombet israelske F16-jagerfly mange politistasjoner. Målet var unge menn hvis jobb i Gaza er å bekjempe kriminalitet i samfunnet og opprettholde ro og orden. Fordi de er Hamas-medlemmer eller Hamas-sympatisører, ble de brutalt myrdet med metoder som ikke evner å skille mellom skyldig og uskyldig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer