- Israel-hetsen til Jespersen var uproblematisk

Legger ikke begrensninger på ham, mener Kokkvold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I dag behandlet Pressens Faglige Utvalg klagen på Otto Jespersens to jøde-monologer i «Torsdagsklubben». De konkluderte med at TV 2 hadde brutt god presseskikk.

Mange av Dagbladet.nos lesere har reagert sterkt på PFU-fellelsen. For øyeblikket mener 64 prosent av leserne at PFUs konklusjon er feil.

«Otto Jespersen legger ut mot de fleste folkegrupper og jødene er langt fra de eneste som har fått seg en omgang,» skriver en leser i kommentarfeltet, og peker i likhet med flere andre på at Jespersens monologer er satire.

- Ikke enkeltLeder i Norsk Presseforbund Per Edgar Kokkvold, som var med på PFU-møtet, er enig i at det skal være mulig å tøyse med mye.

- Utvalget legger vekt på at dette er ytringsformer som må ha en svært sterk beskyttelse, og det må være en enorm takhøyde. Men det betyr ikke at det ikke skal være noe tak, sier han.

- Det eneste vi fant problematisk, var sammenligningen av jøder og skadedyr: Ord og uttrykk som i virkeligheten ble brukt for å legitimere holocaust og jødeforfølgelsen. Det var mange sterke ansatser i monologene ellers, som vi mente burde være akseptable. Jeg tror ingen finner det enkelt å felle et satireprogram, sier Kokkvold.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.