KOMMENTARER

Israel og Facebook skal samarbeide

En avtale er inngått for å forhindre at palestinere skal poste innlegg som «oppforder til vold».

VESTBREDDEN: Israelske myndigheter mener at Facebook og YouTube bidrar til spredning av palestinsk vold på Vestbredden. Foto: NTB Scanpix
VESTBREDDEN: Israelske myndigheter mener at Facebook og YouTube bidrar til spredning av palestinsk vold på Vestbredden. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

TO AV FACEBOOKS TOPPLEDERE, Joel Kaplan og Monika Bickert, møtte nylig den israelske sikkerhetsministeren Gilad Erdan og landets justisminister Ayelet Shaked i Tel Aviv. Bakgrunnen var Israels stadige klager om at det oppfordres til hat og vold mot Israel og israelere på Facebooks nettsider. Møtet kom i stand fordi de to statsrådene har foreslått en lov som vil tillate Israel å gå til søksmål mot sosiale medier som publiserer materiale som oppfordrer til det landets myndigheter definerer som terror.

Facebook ble tydeligvis skremt, for møtet endte med at de to partene nå skal jobbe sammen for å finne ut hvordan de skal løse dette «problemet». Det skal opprettes felles grupper som skal finne ut hvordan man skal overvåke og fjerne innhold Israel mener er oppildning til vold.

FRA FØR AV har israelske myndigheter til stadighet klaget både til Facebook og YouTube for å få fjernet innhold de mener oppfordrer til terror mot Israel og israelere. 158 klager til Facebook de fire siste månedene har ført til at 95 prosent av innleggene er blitt slettet. Men dette har altså ikke vært nok for israelerne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer