- Israel stjeler organer fra drepte palestinere

Svenske Aftonbladet utløste diplomatisk krise.

BLIR UFRIVILLIGE ORGANDONORER: En artikkel i svenske Aftonbladet hevder at flere palestinere som blir drept i kamphandlinger med israelske soldater har fått fjernet de indre organene før likene blir levert tilbake til familien. Foto: Hazem Bader/AFP
BLIR UFRIVILLIGE ORGANDONORER: En artikkel i svenske Aftonbladet hevder at flere palestinere som blir drept i kamphandlinger med israelske soldater har fått fjernet de indre organene før likene blir levert tilbake til familien. Foto: Hazem Bader/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Vi krever og forventer en formell fordømmelse fra den svenske regjeringen, sa Israels statsminister Benjamin Netanyahu i en tale under en regjeringssamling i går, ifølge Aftonbladet.

Kravet om fordømmelse kommer etter at en artikkel som sto på trykk i den svenske tabloiden Aftonbladet mandag i forrige uke har utløst en diplomatisk krise av dimensjoner mellom de to landene.

Ingen snarlig fordømmelseI artikkelen med tittelen «Våre sønner plyndres for sine organer» hevdes det at israelske soldater ved flere anledninger de siste årene har fjernet indre organer fra palestinere som blir drept i kamp. Organene skal ha blitt tatt ut for å bøte på Israels enorme kø av folk som venter på å få transplantert nye organer.

Den har imidlertid ikke falt i særlig god jord i israelsk presse og hos israelske myndigheter som nå går kraftig ut mot Aftonbladet og den svenske regjeringen.

Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt sa tidligere i dag til Aftonbladet at Israel ikke kan vente seg noen fordømmelse av artikkelen fordi det ville være et brudd mot ytrings- og pressefriheten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer