KRITIKK:  Idrettsprofessor, Gaza-forkjemper og feminist Gerd Von der Lippe har kritisert Israel. Ambassadøren svarer.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
KRITIKK: Idrettsprofessor, Gaza-forkjemper og feminist Gerd Von der Lippe har kritisert Israel. Ambassadøren svarer. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Israel velger overlevelse og utvikling

Gerd von der Lippes kritikk av Israel ignorerer at Israel er et rolig øye i orkanen i regionen

Meninger

Jeg må innrømme at det er frustrerende å gang på gang måtte håndtere løgner om Israel, og her er de igjen. Gerd von der Lippe innrømmer i sitt innlegg at «Ingen bomber faller ned» på Gaza, men nøler ikke med å dra parallellen mellom virkeligheten på Gaza i dag, med hvordan jødene ble behandlet av Nazi-regimet. Jeg undres over hva som ligger til grunn for et slikt tankesett.

Ikke uventet blir David mot Goliat-analogien brukt. En løgn som blir repetert inntil den fremstår som en sannhet hos de ?nyttige idioter?. Men, David hadde ikke raketter som kunne nå halvparten av Israels territorium, han tok ikke i bruk sykehus, moskeer og skoler, inkludert FN-bygg, som utskytningsposisjoner for hans dødelige våpen. Ja, Israel er sterkere enn Hamas - fordi Israel ville ikke kunne overleve om det ikke hadde vært slik. Det holder å ta en titt på det som skjer med svakere befolkningsgrupper i Midtøsten, som massedrapene i Syria, Irak, Libya og Yemen.

Bombene faller ikke på Gaza, men i flyktningleiren Yarmouk i Syria faller de og dreper tusenvis av palestinere. Disse stakkars ofrene er det få som bryr seg om, de var jo ikke drept av jøder.

Det faller ikke bomber på Gaza, og det vil aldri gjøre det med mindre Israel blir angrepet. En sannhet så enkel og elementær, men alikevel tilskygget av fordommer, ensidighet og politisk korrekthet.

Det at von der Lippe baserer sin ytring på en israelsk journalist gjør det ikke mer troverdig av den grunn. I Israel er journalistens stemme én blant flere. I Norge derimot, er han for mange den eneste israelske stemmen, takket være mangelen på pluralisme praktisert av von der Lippe og andre likesinnede.

Det er desverre ikke overraskende at noen LO-aktivister har bestemt seg for å dedikere 1. mai til å boikotte Israel, til tross for alle de menneskelige tragediene vi ser rundt om i verden i dag. Dette er den andre urettmessige siden av den samme mynten - ignorer virkeligheten, og legg all skyld og ansvar på Israel, alltid.

«Hvor går du, Israel?» spør von der Lippe. Hadde spørsmålet vært oppriktig, istedenfor nok en unnskyldning for å sverte Israel, ville mitt komprimerte svar vært at i løpet av det siste tiåret har israelske forskere vunnet seks nobelpriser. Israel befinner seg i orkanøyet til en regional storm som stadig vokser og truer, men disse nobelprisvinnerne er et godt eksempel på hvordan man insisterer på å ikke la disse vanskelige omstendighetene ta overhånd. Man kjemper videre for å opprettholde et åpent, utviklet og mangfoldig samfunn.

Det er klart vi har problemer og utfordringer, men si meg et land som ikke har det. Og nei, Israel er ikke, og skal ikke være, fritatt fra kritikk, men det er et stort gap mellom legitim kritikk og de feilaktige og ondsinnede løgnene som blir fremsatt mot Israel.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.