Israel-venner raser mot NRK og «Lindmo» etter intervju med Odd Karsten Tveit

- Mange hos oss har reagert på at Tveit mer enn antyder at Israel skyter på journalister, sier organisasjonen.

ISRAEL-VENNER REAGERER PÅ TVEIT: MIFF mener Tveit her antyder at Israel skyter på journalister. Foto/skjermdump: NRK
ISRAEL-VENNER REAGERER PÅ TVEIT: MIFF mener Tveit her antyder at Israel skyter på journalister. Foto/skjermdump: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Interesseorganisasjonen Med Israel For Fred (MIFF) reagerer kraftig på «Lindmo»-intervjuet med NRK-veteran Odd Karsten Tveit på lørdag. 

MIFF mener programleder Anne Lindmo lot Tveit, mangeårig Midtøsten-korrespondent for NRK, komme unna med grove karakteristikker av Israel, og mislikte spesielt at hun lot påstander om at Israel skyter mot journalister stå uimotsagt.

- Mange hos oss har reagert på at Tveit mer enn antyder at Israel skyter på journalister, og at han får komme med mange påstander om Israel som ikke bli imøtegått av Lindmo, sier MIFF-leder Conrad Myrland.

- Veldig urettferdig kritikk Flere minutter inn i intervjuet med Lindmo forteller Tveit at han ikke var redd for å bli beskutt av det israelske militæret under den første intifadaen (1987-1991), fordi «under den første intifadaen skjøt ikke israelerne på journalister», som han selv sier. 

Myrland mener det da blir underforstått at Israel seinere har beskutt journalister som rapporterer fra området, noe han mener er feil.

Reporters Without Borders er blant organisasjonene som hevder det motsatte av MIFF, og blant andre journalisten James Miller skal ha blitt drept av Israel under den andre intifiadaen i 2003. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer