Eurovision

Israels ambassadør raser mot TV-stasjon etter Eurovision-parodi: - Usmakelig

Nederlandske BNNVARA anklages for å spille på antisemittiske stereotyper. Israels ambassadør i Norge reagerer sterkt på innslaget.

VANT EUROVISION: Israelske Netta stakk av med seieren i Eurovision Song Contest med låta «Toy». Nå har en nederlandsk TV-kanal laget en parodi som får flere til å reise bust. Video: Eurovision / BNNVARA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tidligere denne måneden stakk israelske Netta Barzilai (25) av med seieren i Eurovision Song Contest i Lisboa.

Nå har den nederlandske rikskringkasteren BNNVARA laget en parodi på Netta og hennes vinnerlåt «Toy». Parodien ble framført på programmet «Sanne Wallis Show» i helga, og har fått flere til å reagere sterkt.

I parodien framfører Netta-imitator Martine Sandifort en Israel-harselerende tekst, foran det som ifølge New York Post er bilder av skadde palestinere og israelsk militære med våpen.

«Jeg kaster bomber»

«Vi holder fest, kommer du? Snart i al-Aqsa-moskeen - den står tom uansett» er blant tekstlinjene i parodien, som er gjengitt av BBC.

Ifølge Store norske leksikon står al-Aqsa-moskeen på Tempelhøyden i Jerusalem, og er blant de største helligdommene innen islam.

«Se så flott jeg kaster bomber, Israel vinner igjen, festen har pågått i 70 år allerede», synger Sandifort videre, og legger til:

«Palestinere slipper på ingen måte inn».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer