Du leser nå Dagbladet Pluss

Israels bestevenn

Conrad Myrland mener at suksessoppskriften til Med Israel for fred er at de ikke har en mening om hvordan Midtøstenkonflikten bør løses.

AKTIVIST: Conrad Myrland, daglig leder i Med Israel for fred (MIFF) under markeringen til støtte for Israel utenfor Stortinget i Oslo forrige søndag.  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
AKTIVIST: Conrad Myrland, daglig leder i Med Israel for fred (MIFF) under markeringen til støtte for Israel utenfor Stortinget i Oslo forrige søndag. Foto: Audun Braastad / NTB scanpixVis mer

IKKE FERDIG SNAKKA:

- Den siste måneden har Med Israel for fred (MIFF) fått over 1000 nye medlemmer. Er det hyggelig at MIFF vokser hver gang dødstallene stiger?

- Jeg skulle gjerne ønske at det ikke hadde smelt og at Miff hadde vært under 2000 ennå. På landsmøtet i 1994 var det faktisk oppe til debatt å legge ned foreningen, fordi folk trodde det virkelig skulle bli fred på grunn av Osloprosessen.

- Hva slags folk er det egentlig som strømmer til MIFF?

- Det er en salig blanding - noen støtter Israel utifra at det er et demokrati, noen støtter det fordi det er en jødisk stat, noen støtter det fordi de har en bibelsk overbevisning og du har homofile som ser hvordan homofile blir behandlet i Israels naboland. De aller fleste medlemmene har nok en personlig kristen tro.