Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Istid 2 slo alle rekorder

552.256 kinogjengere så Istid 2 i påska. Ny norsk rekord.

(Dagbladet.no): Istid 2 har slått knock-out på alle andre filmer i påska. Den har spilt inn 38.475.302 kroner på norske kinoer og den er sett av over 550.000 besøkende.

- For oss er det helt soleklar rekord, sier markedssjef Eva Moe i Fox Film Norge til Dagbladet.no.

Det er fem minutter igjen til hun får bekreftelsen på at filmen har slått alle tidligere rekorder, og er fremdeles litt usikker på om Istid 2 er tidenes mest sette film i åpningsuka i Norge eller ikke.

- Hvilke andre filmer kan ha blitt sett av så mange første uke, Flålypa?

- Nei Flåklypa finnes det ikke tall for, men det kan være Harry Potter eller Ringenes Herre eller Charlie og Sjokoladefabrikken... Jeg tror ikke de hadde like mange, sier Moe.

Hun legger til at det er svært få filmer som blir sett av over 600.000 mennesker på kino i Norge.

- For oss var «Titanic» den største. Den ble sett av 1,2 millioner besøkende, også den første og siste av «Ringenes Herre»-filmene hadde over en million besøkende, sier markedssjef Moe.

Istid 2 hadde premiere første helga i påsken og filmen om dyrene som må rømme fordi isen smelter er en svært sjarmerende fortelling.

RAMPETE BRØDRE:  Som har en 9-tonns søster... Alle foto fra Filmweb
RAMPETE BRØDRE: Som har en 9-tonns søster... Alle foto fra Filmweb Vis mer

- Helt ubeskjedent så synes jeg dette er den best dubbede filmen i Norge noen sinne. Jeg synes den er bedre enn originalen. En skulle tro den er tegnet etter de norske stemmene. Du ser liksom Otto Jespersen snakke når mammuten snakker, sier Moe.

Hun betegner Istid 2 som en fabelaktig oppfølger. Istid 1 ble sett av 575.000 på norske kinoer, men i tillegg er det solgt 330.000 DVDer.

- Så det er trolig flere som har sett den på DVD enn på kino?

- Ja, sier Moe, og i oktober kommer Istid 2 på DVD. Animasjonsfilmer lever lenger på kino enn andre filmer, sier markedssjefen.

- Kan vi ikke snart se filmene på nett samtidig som de kommer på kino?

- Jo det kommer nok, men det er fremdeles stor forskjell på å se Istid 2 på kino og å se den på storskjerm hjemme, sier Moe.

Så utbryter hun:

- Det er norsk rekord! Jeg fikk det bekreftet akkurat nå. Oi, det er sååå kuuult, sier markedssjef Eva Moe i Fox Film Norge.

Istid 2 slo alle rekorder
SE Å FÅ SPIST DEN NØTTA:
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling