«Istid 3» på topp i 2009

Ingen kinofilmer i Norge fikk mer besøk i 2009 enn «Istid 3». Filmen er oppskriften på en sikker hit, mener professor.

Mye tull: Dagfinn Lyngbø (t.h) innrømmer at det er mye tull i «Istid»-filmene, men tror også at dyrene har funnet en slags menneskelighet som appellerer til folk. Her sammen med to av de andre stemmene i filmen: Linn Skåber og Otto Jespersen.  Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
Mye tull: Dagfinn Lyngbø (t.h) innrømmer at det er mye tull i «Istid»-filmene, men tror også at dyrene har funnet en slags menneskelighet som appellerer til folk. Her sammen med to av de andre stemmene i filmen: Linn Skåber og Otto Jespersen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Med 859 617 besøkende hittil i år topper «Istid 3: Dinosaurene kommer» norske kinolister, og slår dermed «Max Manus» og Stieg Larsson-suksessen. Det viser tall fra bransjeportalen Filmweb.

- Det er veldig hyggelig, spesielt fordi det er den tredje filmen i serien og det er gledelig å se at den holder koken. Vi har faktisk hatt økte besøkstall for hver film, sier Dagfinn Lyngbø, som har den norske stemmen til det klumsete dovendyret «Sid».

- Mye tullEtter åpningshelgen til «Istid 3» lå omsetningen på verdensbasis på 215 millioner dollar. I Norge hadde filmen premiere 1. juli, og toppet listen over mest sette filmer etter bare en uke på kino.

- Hvorfor tror du filmen har blitt så populær, Lyngbø? - Jeg tror «Istid»-filmene har funnet en eller annen form for menneskelighet som appellerer til folk. Det er selvfølgelig mye tull, men det ligger en slags sårhet fra den første filmen da dyrene ble utstøtt fra flokken. Og så syns jeg faktisk at historien er bedre i treeren enn i toeren, forteller Lyngbø.

- Velprøvd vareGunnar Iversen, professor i filmvitenskap ved NTNU, er ikke overrasket over suksessen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer