Isungsets kraftfulle kontraster

MOLDE (Dagbladet): Vår tids kontrast mellom natur og menneskeskapt - to mangefasetterte størrelser i kontinuerlig konflikt, men også i samspill - er den bærende musikalske og visuelle ideen i perkusjonist Terje Isungsets bestillingsverk for årets Molde-festival.

Med sine bjeller, stokker og steiner og munnharpe er Isungset alltid langt mer enn en «timekeeper». Gitt ekstraordinære ressurser i form av to trommeslagere og en sanger/danser fra Nigeria, ytterligere seks musikere fra Island, Finland og Norge (Arve Henriksen, Karl Seglem, Ståle Storløkken, Helge Nordbakken), samt danserne Jo Strømgren og Aude Frintz, fikk han sjansen til å fortelle sin historie gjennom energiladde «soundscapes», rytmesterke forløp og symbolmettet dans koreografert av Strømgren, og han brukte den godt.

Det ble en original og kraftfull konsert. Gjennom lange improvisasjoner over et knippe korte temaer var det som om Isungset & co ikke bare satte opp naturens egen musikk i kontrast til det moderne rovdriftssamfunnets maskinlyder, men via musikkens storm og stille søkte å utvide perspektivet til den evige kampen mellom lys og mørke, det gode og det onde.

Med alle sin klanger, farger og rytmer, men først og fremst kolossalt energiskapende musisering lyktes de bra, synes jeg.