+ Du leser nå Dagbladet Pluss

Italias neste Nobelprisvinner?

Jeg skriver med hånden, ikke med hodet, sier forfatter Claudio Magris som er intervjuet av Jon Rognlien.

GOD PRAT: Claudio Magris er en sprek 80-pring som skriver bøker som gjør at han av stadig flere nevnes som den neste Nobelpris-kandidatene fra Italia. Dagbladet møtte ham til en god litteraturprat. Foto: NTB Scanpix.
GOD PRAT: Claudio Magris er en sprek 80-pring som skriver bøker som gjør at han av stadig flere nevnes som den neste Nobelpris-kandidatene fra Italia. Dagbladet møtte ham til en god litteraturprat. Foto: NTB Scanpix.Vis mer

Den italienske forfatteren Claudio Magris er ofte blitt nevnt som en favoritt til Nobelprisen i litteratur. Hans mest kjente verk er megaessayet Donau, en bok som følger den mektige floden fra dens kilder i Schwarzwald i det sørlige Tyskland til den renner gjennom Romania ut i Svartehavet. Gjennom utallige sidespor spenner han opp et grandiost lerret over kulturen rundt elven og det Europa som er.

Magris har skrevet mer enn ti romaner og et trettitalls sakprosabøker, i tillegg til ukentlige kommentarer gjennom 53 år i storavisa Corriere della Sera. På norsk er tidligere også utgitt romanen «I blinde». Nå er han aktuell med romanen «Tiltale frafalles» som blant mye annet kretser rundt nazistenes utryddelse av jøder og politiske fiender i Trieste mot slutten av krigen. Dagbladet møtte ham da han nylig var i Norge for å snakke om boka, livet og betydningen av hukommelse.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.