Italiensk Isbar og Konditori.

For to måneder siden åpnet "Italiensk Isbar og Konditori" i Oslo. Det spartansk innredete stedet drives av italienere, og de lager ekte italiensk iskrem.

Marco Polo tok med seg oppskrifter på iskrem med frukt fra Kina. Italienerne gjorde iskrem til en gastronomisk nytelse av dimensjoner.

I Prinsens gate kan du kjøpe is med en litt sørpete konsistens, fordi den inneholder mer vann enn vi er vant til og opprinnelig var ment som en tørsteslukker. Italienske sorbeter har lenge vært et fast innslag i flere retters middager for å klargjøre magen for saftige steker. På "Italiensk Isbar og Konditori" får du både sorbet og iskrem- med sitron, melon, sjokolade, bjørnebær og tiramisu for å nevne noen smaker. Noe liknende har det ikke vært mulig å oppdrive i Norges hovedstad siden begynnelsen av nitti-tallet.

Som navnet antyder kan du også spise kaker og det er et bredt utvalg av italienske lunsjretter. Dette er stedet å gå på hvis du vil bytte ut ciabattaen med noe nytt og spennende, mens du ser på travle mennesker og trikker som fyker forbi. Og det serveres selvfølgelig kaffe, etter italienske kaffetradisjoner som jo har slått godt an i det ganske land.