Italiensk «Nordkapp»

Stig Henrik Hoff spiller Lawrence, en filosofisk «storebror» som redder bortkomne italienske småkjeltringer, i den italienske spillefilmen «Capo Norr» («Nordkapp»).

Skuespilleren Stig Henrik Hoff spiller rollen som norske Lawrence i spillefilmen «Capo Norr». Filmen, som skytes i Norge, Tyskland og Italia, handler om fire unge italienere på drift gjennom Europa.

- Guttene reiser til Tyskland for å gjøre raske penger. De raner en bank, men safen er tom, så de hopper på et tilfeldig tog. Toget tar dem til Norge, forteller han.

I Norge møter de 28-åringen Lawrence, som selv har streifet mye rundt i verden.

Bereist og filosofisk

- Regissøren Carlo Luglio mente i utgangspunktet at jeg var for gammel til rollen, men de likte «Brent av frost», og etter et møte fikk jeg rollen, sier Stig Henrik Hoff (36). Han spiller en dyster figur.

- Lawrence spiller med terninger og jobber svart. Han er en bereist og beleven mann, som tar seg av de fire italienske omstreiferne. Lawrence er en mørk og filosofisk person, forklarer han.

På kino

Innspillingene av filmen, som skal vises på fjernsyn og kino i Italia, er allerede i gang. Stordelen av filmen skal skytes i Oslo, og også Sossen Krohg, Ingar Helge Gimle og Ella Ege Bye (datter av Julie Ege) har mindre roller. Europafilm ønsker å sette opp filmen i Norge:

- Vi har lest manus og har en muntlig avtale om å sette den opp på kino her hjemme. Vi følger innspillingene og tror det blir interessant å se hvordan filmen skildrer Oslo og Norge med utenlandske øyne, sier markedssjef Åge Hoffark i Europafilm.

Henger seg

Filmtittelen spiller på Lawrences store drøm om å reise til Nordkapp.

- Kommer Lawrence seg noen gang i mål?

- Han har en trist skjebne og har levd et tøft liv. Faren var sjømann som drakk og lå med horer, mens sjuåringen Lawrence satt og ventet. Han kommer seg aldri til Nordkapp. Han henger seg, sier Stig Henrik Hoff.

IKKE FLYTENDE: - Jeg skal blant annet holde en lengre monolog om faren min, men kan ikke et ord italiensk! Jeg får god hjelp. Ett sted må man jo begynne, og jeg får bra tilbakemelding på aksenten, forteller Stig Henrik Hoff.Foto: JON TERJE H. HANSEN