Italienske fotballkonspirasjoner

«Sjelden har noen vært så redd for sammensvergelser, juks og fanteri før en fotballkamp som italienerne foran Nederlands møte med Romania. Etterpå er det lett å se at det var en forestilling om hvordan fotball spilles som bare finnes i italienerne egne hoder.

Esten O. Sæther

i en kommentar i Dagbladet

«Er det de samme konspirasjonsteoriene som gjorde at alle bookmakere i verden hadde Romania som klare favoritter mot Nederland, eller kan det faktisk hende at også folk utenfor Italia ser faren for at et lag som ikke har noe å spille for legger seg?

Campioni«Det var vel en konspirasjon at de ble rundspilt av et fantastisk Nederland også da? Eller at Juventus, Milan, Lazio, Reggina osv ble tatt for juks. Det er vel en eneste stor konspirasjon det også.

Juba Juba«Vi må akseptere at fotball er viktigere i Italia enn i noe annet land. Det er kanskje også grunnen til at de er verdens beste?

Millwall-boy«Greit nok at Italia er kyniske og mener at de fleste er imot dem. Men å opphøye alle andre til moralens voktere i forhold til dem er vel enten et tegn på fordommer fra Esten O. Sæthers side eller rett og slett mangel på husk og kunnskap.

PPP«Løgn, svindel og krimminalitet gjennomsyrer hele det italienske samfunnet og har gjort det siden republikken takket for seg i antikken. Hvorfor skulle fotballen være noe unntak.

Frolic