«It's a beautiful day»

I kveld synger Kurt Nilsen U2s «It's a Beautiful Day» for all verdens tv-seere. Se hvem han kjemper mot.

I kveld fikk vi altså se hvem og hva Kurt Nilsen kjemper mot i konkurransen om å bli «hele verdens superstjerne».

Om Kurts dag og opptreden var vakker dag, gjenstår det å se om han sang seg til seier. Det får vi ikke vite før første nyttårsdag.

Nådeløse dommere

De første fem minuttene av sendingen viste at dommerne slett ikke hadde tenkt å legge fingrene i mellom. Alexander fra Tyskland ble regelrett slaktet for sitt bidrag.

- Det hørtes ut som karaoke på et eldresenter, sa den første dommeren.

- En grei aerobicsession, sa vår egen Jan Fredrik Karlsen.

- Ikke en sjanse i helvete at du vinner denne konkurransen, sa den amerikanske dommeren Simon Cowell, bedre kjent som «Mr. Nasty».

Dommerne viste mer velvilje overfor Guy Sebastian fra Australia:

- Hvis jeg leser i avisene at du blir vinneren, blir jeg svært overrasket. For du ser virkelig rar ut. Men kanskje det er en god ting. Well done, sa Mr. Nasty.

Kurt lekte seg som vanlig på scenen, og høstet bare lovord. For sin sang:
- Kurt, du synger som en engel, men ser ut som en hobbit. Stå på!

- Du hadde bedre kontroll over stemmen enn noen andre i kveld. Superb forestilling!

- Kurt, hvis konkurransen hadde vært på radio, ville du vunnet. Vi gir ikke platekontrakter til stygge mennesker. Men det skulle ikke forundre meg om du vinner, sa Mr. Nasty.

- Det er helt sinnsykt, du leverer hver eneste gang. Jeg er så stolt av deg! strålte Jan Fredrik Karlsen.

Fortsatt favoritt

Nå gjenstår det å se om Kurt klarte å sjarmere tv-seernes hjerter i kveldens sending. Og om sjarmen holder hele veien til mål.

Før kveldens program ble han stadig nevnt som en av de helt store favorittene. Han sies blant annet å ha «sensasjonell stemme», og beskrives som «nåla i høystakken». Også amerikanske Kelly Clarkson, som seiler inn som favoritt nummer én hos bookmakerne, hadde Kurt som sin favoritt.

- Alle snakker om Kurt

Mye tyder på at han har vunnet flere amerikanske hjerter. Ifølge Mike Shain i the New York Post, snakker alle «over there» om ham. Til Dagbladet.no kan Shain fortelle at til og med han er blitt spurt hvor man kan få tak i CD'n hans.

Beskjeden Kurt

Kurt smiler som vanlig beskjedent over all ros, men jo, det ville jo vært gøy å vinne, innrømmer han overfor TV2. Selv tror han Kelly Clarkson eller engelske Will Young går av med seieren.

Får ikke stemme på Kurt

Kelly Clarkson har hittil solgt over 2,5 millioner plater. Kurt har solgt rundt 71 900 eksemplarer (men så har han jo også et betydelig mindre marked). Men platesalg får ikke mye å si for utfallet av konkurransen. For at ikke nasjonalfølelsen skal vinne over ørene, får vi nemlig ikke stemme frem vår egen kandidat.

Hvem som blir hele verdens nye idol, får verden vite 1. nyttårsdag klokka 19.50.

SENSASJONELL STEMME: Vår egen Kurt Nilsen synger for verden, og høster store lovord før kveldens sending. Han sies blant annet å ha «sensasjonell stemme».