iTunes er i Norge

Vi har handlet lovlig. De billigste låtene koster 99 øre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Lanseres iTunes Music Store i Norge 28. april?

Dagbladet.no og bransjebladet Faro Journalen har begge vært  i kontakt med kilder i flere plateselskaper, og de bekreftet at iTunes kommer på norsk i slutten av måneden.

Fikk kjøpe

To dager før eventuell release tyder mye på at denne datoen kan være korrekt. Flere brukere på forumet Mac1.no skriver i dag at de kunne kjøpe låter med norsk kredittkort og priset i norske kroner via Apples iTunes Music Store.

Dagbladet.no testet linkene i forumet og ganske riktig: Etter litt om og men fikk vi kjøpt Lene Marlins singel «You Weren\'t There» til åtte kroner. Med norsk kredittkort. Andre låter av den norske artisten koster 12 kroner, mens enkelte av a-has låter gikk for mellom to og tre kroner. Andre priser er eksempelvis 99 øre for Britney Spears låt «Do Somethin\'». Men det virker som prisene foreløpig ikke er helt fastsatt.

Selve nedlastningen gikk ganske raskt. Dagbladet.no har fått bekreftet at linkene som peker videre til iTunes Music Store ligger på en av Apple sine servere i California, USA.

Ikke ferdig

Når den norske versjonen av iTunes kommer, vil nordmenn med norske kredittkort kunne handle flere hundre tusen låter som Apple har rettigheter til å selge. iTunes bruker regningsadressen til kredittkortet ditt, og på grunn av lisensiering kan du bare laste ned musikk hvis adressen ligger i et land der Apple har lansert iTunes Music Store.

TIL NORGE: Dagbladet.no fikk i dag kjøpe en låt via iTunes Music Store. Faksimile: ITUNES MUSIC STORE
TIL NORGE: Dagbladet.no fikk i dag kjøpe en låt via iTunes Music Store. Faksimile: ITUNES MUSIC STORE Vis mer

Men det er på ingen måter en ferdig tjeneste man kan finne. Da Dagbladet.no testet Apples musikkbutikk, fikk vi en rekke feilmeldinger. Vi fikk for eksempel ikke kjøpe a-ha sine låter og fikk beskjed om at disse ikke var tilgjengelige.

Da Apple lanserte iTunes i Europa, åpnet de først den nettbaserte musikktjenesten i Storbritannia, Frankrike og Tyskland. I oktober i fjor, noen måneder senere, lanserte selskapet en EU-versjon i ni land, deriblant Finland.

Country Manager i Apple Norge, Arne Odden, vil ikke kommentere Dagbladet.nos kjøp av Lene Marlin-låta eller når Apple iTunes Music Store kommer til Norge.

SUKSESS:</B> Steve Jobs og Apple har hatt stor suksess med musikkbutikken ITunes.
MARLIN PÅ NETT:</B> Lene Marlin var en de norske artistene i iTunes Music Store.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer