Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

iTunes er verdens største musikkbutikk

Gikk forbi Wal-Mart.

(Dagbladet.no): I går skrev vi om nettsamfunnet Myspace, som satser stort på en ny musikktjeneste som utfordrer giganten i markedet, iTunes Store.

Men oppgaven blir ikke enkel. Teknologinettstedet Ars Techninca melder at iTunes Store nå er USAs største musikkforhandler, foran den gigantiske varehuskjeden Wal-Mart.

Wal-Mart har lenge vært størst, men iTunes har sakte, men sikkert krøpet oppover lista over de største detaljistene innenfor salg av musikk. Og nå, etter at Apple så sent som i februar kunngjorde at iTunes Store var landets nest største forhandler av musikk, har nettbutikken altså gått forbi Wal-Mart.

Dermed er en butikk for nedlastbare musikkfiler for første gang større enn landets største forhandler av fysiske CD-plater. Det betyr også at iTunes nå er verdens største musikkforhandler, ettersom USA er verdens største musikkmarked og ingen andre globale aktører har hatt samme volum som Wal-Mart.

Ars Tecnicas påstander er nå offisielt bekreftet av Apple. iTunes har 19 prosent av det amerikanske markedet, mot Wal-Marts 15 prosent og Best Buys 13 prosent. Amazon har klatret til en sterk fjerdeplass med seks prosent.

Det er markedsundersøkelsesselskapet NPD MusicWatch Survey som rapporterer tallene, basert på salg i januar og februar.

- Vi lanserte iTunes for mindre enn fem år siden, og nå er den verdens største musikkforhandler, sier en fornøyd Eddy Cue, Apple-direktør for iTunes.

STØRST: iTunes er nå USAs - og dermed verdens - største forhandler av musikk. Foto: SCANPIX
STØRST: iTunes er nå USAs - og dermed verdens - største forhandler av musikk. Foto: SCANPIX Vis mer
image: iTunes er verdens største musikkbutikk
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media