iTunes nettbutikk åpnet i natt

Apples store nettbutikk for nedlastbar musikk åpnet i Norge etter midnatt.

Den norske musikknettbutikken til iTunes åpnet etter midnatt til glede for tusenvis av iPod-elskere. Nå kan du klikke deg inn i det enorme musikkarkivet til Apples iTunes med over én million musikkfiler for nedlastning.

8 kroner låta

VG melder om at norske Phonofile vil legge inn norsk musikk, nærmere bestemt 35 000 låter. Kaizers Orchestra, Bjørn Eidsvåg, Vamp og Lene Marlin er bare noen av de norske musikkfristelsene. Prisen for hver låt er 8 kroner, mot ca. 6 kroner i USA (99 cent). Et album vil koste den musikkglade 89 kroner. Filenes etternavn er .m4p og kan avspilles på iPod-lommespillerne eller iTunes-avspilleren på PC/Mac, skriver dinside.

Kredittkorthandel

27. mars sendte den norske rettighetsorganisasjonen TONO ut en pressemelding om at Apple-forhandlingene var dratt i land. Natt til tirsdag ble den norske versjonen av musikkbutikken åpnet.

Ved å bruke kredittkortet kan du legge mange hundre tusen låter i handlekurven. iTunes registrerer kjøp på regningsadressen til kredittkortet. På grunn av lisensiering kan du bare laste ned musikk hvis denne regningsadressen ligger i et land med Apples iTunes Music Store.

Den nettbaserte musikktjenesten ble først lansert i de europeiske landene Storbritannia, Frankrike og Tyskland. I oktober 2004, få måneder etter, lanserte selskapet en EU-versjon i ni land, deriblant Finland.

Klikk deg inn på apple.com.  

Nå kan du laste ned musikkfavorittene dine fra iTunes Music Store. Faksimile: iTunes Music Store
Nå kan du laste ned musikkfavorittene dine fra iTunes Music Store. Faksimile: iTunes Music Store Vis mer