Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Århundrets stemme på TV 2

Ivar Dyrhaug tilbake på skjermen i ny lørdagssatsing

Får ny rolle i TV 2-underholdningsprogram.

TV-comeback: Ivar Dyrhaug ser fram til å jobbe med et musikkprogram igjen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TV-comeback: Ivar Dyrhaug ser fram til å jobbe med et musikkprogram igjen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «Århundrets stemme» er en sangkonkurranse der kjente artister skal tolke låter fra de siste 100 årene. Vinneren kåres etter ti programmer der de ti deltakerne stemmes ut en etter en.

Ivar Dyrhaug og Bertine Zetlitz er ekspertpanelet som skal vurdere prestasjonene, mens det er tv-publikummet som avgjør hvem som går videre.

Dermed er Ivar Dyrhaug (68) tilbake på skjermen etter at han høsten 2016 ga seg som programleder for «Beat for Beat». Da hadde han ledet NRK-suksessen i 17 år.

- Jeg har alltid vært glad i musikk og syntes dette var en morsom idé. Dessuten var det hyggelig å bli spurt av TV 2, sier Ivar Dyrhaug.

- Lettelse å se skuta seile videre

Den tidligere NRK-mannen ser fram til å bli kjent med hvordan de jobber i TV 2.

- Og så var det viktig for meg at jeg fikk en rolle litt på sidelinja sammen med Bertine Zetlitz, at jeg ikke skulle være programleder.

Dyrhaug sier at det var vemodig å forlate «Beat for Beat».

- Men det gikk ikke lange tida før jeg kjente at det var en lettelse å se skuta seile videre uten meg. Det var verken vondt eller vanskelig.

68-åringen har også trukket seg ut av eventbyrået Gyro.

- Jeg har levd som en relativt tradisjonell pensjonist. Overgangen var ikke så dramatisk, jeg har aldri hatt noen stor glede av å være en offentlig person. Derfor opplevde jeg det som behagelig å gli inn i skyggen etter «Beat for Beat».

Tidligere reality-deltakere

Bertine Zetlitz sier at hun elsker tv, men er glad for at hun ikke er blant deltagerne.

- Jeg er ikke så begeistret for konkurranser. Til og med brettspill er jeg dårlig i. Men programmet har jeg tro på, jeg liker friheten artistene får og det at sangene skal settes inn i en historisk kontekst.

På papiret virker det som TV 2 har lånt litt fra både «Stjernekamp», «Tidsbonanza» og andre programkonsepter når de har skapt «Århundrets stemme». Flere av deltakerne har også vært med på andre reality-konsepter tidligere.

Samlet: Fra venstre Nosizwe Baqwa, William Hut, Øivind Elgenes, Guri Schanke, Frida Ånnevik, Bertine Zetlitz, Chris Medina, Ivar Dyrhaug, Daniel Owen, Jannike Kruse, Eirik Søfteland og Marianne Sveen. Foto: Lars Eivind Bones
Samlet: Fra venstre Nosizwe Baqwa, William Hut, Øivind Elgenes, Guri Schanke, Frida Ånnevik, Bertine Zetlitz, Chris Medina, Ivar Dyrhaug, Daniel Owen, Jannike Kruse, Eirik Søfteland og Marianne Sveen. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

Flere plateaktuelle i 2018

Alle de ti deltakerne var til stede på en pressekonferanse i Nydalen i går. Sveen var blant de som gledet seg til å komme i gang.

- Etter Katzenjammer har det vært viktig for meg å nullstille hele systemet. Jeg har skrevet låter, fått et barn til og jobbet som sykepleier. Nå skal jeg i gang med et nytt album, sier hun.

Av de andre artistene som jobber med ny musikk er Øivind Elgenes.

- Jeg fyller 60 år og synes det er en fin anledning til å lage en plate på norsk. Foreløpig er låtene bare på idéstadiet, men tanken er at jeg skal reflektere litt over noe av det som er bekymringsfullt i verden.

SMAKEBIT: Øivind «Elg» Elgenes var i 2014 med på et annet TV 2-program, nemlig «Hver gang vi møtes». Her tolkes en av låtene hans av Sigvart Dagsland. Video: TV 2 Vis mer Vis mer Vis mer

Nosizwe Baqwa kommer med to skiver i 2018, både en akustisk og en med remikser av debuten «In Fragments».

- Jeg og Tshawe har vært så travelt opptatt på hver vår kant at vi ikke har fått snakket så mye om det å være med på et tv-program som dette. Men jeg vet at han støtter meg og heier på meg.

«Århundrets stemme» får premiere lørdag 3. mars. Hvem som skal lede programmet er foreløpig ikke offentliggjort.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!