Ivers til VM

HALDEN (Dagbladet): Fotball-legenden Odd Iversen er på vei til fotball-VM. Og det som plateartist. Sammen med Halden-bandet Onkel Tuka har han spilt inn en heidundrende hyllest til Drillos.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dermed tar de en foreløpig innersving på Fotballforbundet som ennå ikke har noen VM-slager klar.

Mens Norges Fotballforbund har problemer med å skaffe en verdig kandidat til Norges offisielle VM-sang, så dukker gode gamle Ivers opp med sine nye musikalske samarbeidspartnere. «Egils menn» er en alternativ VM-låt med sterk viking-inspirasjon.

- Husk at det bare er jeg som har slått tunnel på Drillo, melder Ivers på CD-singelen som gis ut 15. mai.

I forkjøpet

Med «Egils menn» kommer Onkel Tuka Fotballforbundet i forkjøpet. NFF har inngått en eksklusiv avtale med storselskapet Polygram om å gi ut et helt album med VM-musikk. Spydspissen skal være den offisielle VM-låta, ä la Ivar Dyrhaugs «Alt for Norge» fra 1994, men nærmere fire uker etter den opprinnelige tidsfristen har man ennå ikke kommet fram til noen låt. Både Jørn Hoel og Di Derre vurderes av VM-låtkomiteen.

Men det pønka bluegrass-bandet Onkel Tuka fra Halden, som har laget låta sammen, bryr seg lite om å få stempelet som offisiell VM-låt på coveret.
- Vi brydde oss ikke engang om å sende inn noen låt i den offisielle konkurransen. Bedre å gjøre det på vår egen alternative måte, sammen med Ivers, mener bandets frontfigur Håkon Ohlgren.

Slo Drillo

Ivers fikk selv aldri med seg noe VM. Men Drillo fikk han finta vekk en rekke ganger.

- Jeg har slått en drøss med tunneler på Drillo. For eksempel da vi møtte Egils lag Vålerenga hjemme på Lerkendal på slutten av 60-tallet. Vi vant 7- 2 og jeg scora fem mål, mimrer en smilende Iversen.

Onkel Tuka-sjef Håkon Ohlgren, som spiller i 6. divisjon for Berg IL, beskriver seg som en fyr som er er genuint interessert i fotball og rock.

- «Egils menn» er det litt viking-preg over. Vikingene dro til Frankrike for å plyndre. Nå er det Drillos tur til å reise i viking for å kjempe og slåss, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer