Ivo Caprino er død

Ivo Caprino, som ga liv på lerretet til Flåklypa og Reodor Felgen, er død.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ivo Caprino vil bli husket for filmene om Flåklypa, Sjeik Ben Reddik Fy Fasan, Den standhaftige tinnsoldat, Reveenka, Veslefrikk med fela og mange andre eventyrfigurer. Han har gledet unge og gamle med hjertegod underholdning og gode effekter.

I dag sovnet han inn, ifølge NRK. Filmkunstnerern ble 80 år gammel.

Men voksen alder stoppet ham ikke fra å se ting med barns øyne. Helt frem til det siste holdt han på med nye prosjekter i Hunderfossen familiepark.

Ville skape glede

I fjor kom Flåklypa ut som PC-spill og ble en umiddelbar suksess. Spillet ble det mest solgte i Norge i fjor.

«Flåklypa Grand Prix er blitt en kostelig og lattervekkende affære, med forbløffende detaljrikdom der de spesielle effektene nærmest står i kø!» skrev Dagbladets anmelder i 1975 da filmen kom. For et år siden ble filmen kåret blant de 100 beste filmene i det 20. århundret.

Multi-kunstneren var barnebarn av maleren Hans Gude, som i sin tid var med på å male Brudeferden i Hardanger. Han startet karrieren hjemme i fars møbelverksted, og den første filmprisen hentet han hjem fra Venezia i 1952.

- Jeg har hatt et eneste prinsipp for det jeg har gjort - det skal skape glede, sa Caprino.

Det klarte han.

DØD: Filmkunstneren Ivo Caprino er gått bort.Foto: SCANPIX

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer