Anmeldelse Ivo de Figueiredo «En fremmed ved mitt bord»

Ivo de Figueiredo med en helt usedvanlig familiefortelling om en eksotisk, men uberegnelig far

Farsportrett med historisk sus.

FARS HISTORIE: Ivo de Figueiredo forteller historien til sin far: Født på Zansibar, med foreldre fra Goa, studerte i England, og flyttet til Langesund med Ivos mor på 60-tallet.
 Foto: JØRN H. MOEN
FARS HISTORIE: Ivo de Figueiredo forteller historien til sin far: Født på Zansibar, med foreldre fra Goa, studerte i England, og flyttet til Langesund med Ivos mor på 60-tallet. Foto: JØRN H. MOEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Trøst dere med at jeg ikke kommer til å gifte meg med ham. (...) Vi skal ikke ha noen snusbrune indiere i slekta, skriver den unge au pairen Marit Walle fra England på slutten av femtitallet. Noen år senere gifter hun seg likevel med den intense og sjarmerende indieren i Vår frue kirke i Porsgrunn.

Etter et tiår med knuste glass og møbler, raserianfall og slag, flykter hun med sine tre redde smågutter. En av dem er historikeren og forfatteren Ivo Bjarne de Figueiredo.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer