Anmeldelse Ivo de Figueiredo «En fremmed ved mitt bord»

Ivo de Figueiredo med en helt usedvanlig familiefortelling om en eksotisk, men uberegnelig far

Farsportrett med historisk sus.

FARS HISTORIE: Ivo de Figueiredo forteller historien til sin far: Født på Zansibar, med foreldre fra Goa, studerte i England, og flyttet til Langesund med Ivos mor på 60-tallet.
 Foto: JØRN H. MOEN
FARS HISTORIE: Ivo de Figueiredo forteller historien til sin far: Født på Zansibar, med foreldre fra Goa, studerte i England, og flyttet til Langesund med Ivos mor på 60-tallet. Foto: JØRN H. MOEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Trøst dere med at jeg ikke kommer til å gifte meg med ham. (...) Vi skal ikke ha noen snusbrune indiere i slekta, skriver den unge au pairen Marit Walle fra England på slutten av femtitallet. Noen år senere gifter hun seg likevel med den intense og sjarmerende indieren i Vår frue kirke i Porsgrunn.

Etter et tiår med knuste glass og møbler, raserianfall og slag, flykter hun med sine tre redde smågutter. En av dem er historikeren og forfatteren Ivo Bjarne de Figueiredo.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer