Ivrige bokkjøpere fikk a-ha-nettsiden til å krasje

Biografien utsolgt i Tyskland.

POPULÆRE: Biografien om a-ha har blitt en salgsvinner i Tyskland.  Foto : Bjørn Langsem/DAGBLADET.
POPULÆRE: Biografien om a-ha har blitt en salgsvinner i Tyskland. Foto : Bjørn Langsem/DAGBLADET.Vis mer

||| A-ha-biografien, skrevet av Dagbladets kommentator Jan Omdahl, er blitt en salgsvinner i Tyskland.

- Det er selvsagt veldig moro, og understreker jo bare hvor internasjonal historien om a-ha er, sier biograf og Dagbladet-kommentator Jan Omdahl.

Interessen for a-ha er stor også i bokform, melder forlaget Press. Den tyske utgaven av bandbiografien «The Swing Of Things 1985—2010» er allerede utsolgt fra forlaget.

BIOGRAF:
Dagblad-journalist Jan Omdahl har skrevet bok om a-ha.
Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet
BIOGRAF: Dagblad-journalist Jan Omdahl har skrevet bok om a-ha. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet Vis mer

Boka kom i forrige uke. Men førsteopplaget på 3000 eksemplarer er revet vekk allerede. Biografien er også oversatt til engelsk. Det offisielle nettstedet a-ha.com krasjet flere ganger i forrige uke fordi fans fra verden over ville sikre seg boka. Det skriver forlaget på sine hjemmesider.

Jan Omdahl har fulgt a-ha i mange år. Hans første biografi «The Swing Of Things» kom i 2004. Det var en utfordrende oppgave, ifølge biografen.

- Da jeg jobbet med den første boka opplevde jeg nok å balansere tre ganske ulike virkelighetsoppfatninger mot hverandre som den største utfordringen, sier Omdahl.

Den nye biografien er en omarbeidet og utvidet utgave.

- Denne gangen har jeg vært mer opptatt av å tydeliggjøre hva dette bandet egentlig har fått til gjennom 25 år, og å komme tettere på a-has musikalske formel. Det har dessuten vært et luksusproblem å skulle velge i så mye upubliserte bilder og privat materiale fra skuffer og skap hos Paul, Magne og Morten, sier Omdahl.