J-Diva vs. J-Dandy

Jeg har vurdert å skifte navn, sier Penthouse Playboys' frontfigur Jens Pikenes og ser J-Diva dypt inn i øynene. Storsjarmøren har kapret Norges hotteste reality-stjerne til den årvisse julekonserten på Rockefeller.

- Helt alvorlig, jeg vurderer å skifte navn til J-Dandy, sier Jens Pikenes.

- J-Dandy møter J-Diva, høres ikke det bra ut?

- Det blir J-Candy det, gliser Gry Jannicke Jarlum, alias J-Diva, alias The Motherfucking Diva Queen. Hun smyger seg inntil Pikenes.

For åttende år på rad vrikker Penthouse Playboys jula inn på Rockefeller 21. desember. Jens Pikenes er vant til å omgås divaer. Tidligere har han stått på scenen med Wenche Foss, Arja Saijonmaa og Åse Kleveland. Og Morten Harket.

Lakk og lær

- Det er umulig å sammenlikne Jannicke med andre. Åse og Arja har varmet opp for J-Diva. Dette er den ultimate bookingen, sier Pikenes galant.

Han lar seg ikke skremme av at J-Divas siste plateprosjekt ble totalslaktet av kritikerne.

- Jannicke er unik. Hun er på en måte bindeleddet mellom grasrota og de ytre himmellegemer. Hun er en kvinne av folket, det nærmeste du kommer Elvis i dag, sier Pikenes.

Det er ikke til å komme fra at de to kler hverandre. Sviskeprinsen og rockedronningen, kledd i lakk og lær. Jens med gjennomsiktig skjorte og lakkbukser med spenner, Jannicke i skinnbukser og påspent korsett. Leppene skinner om kapp.

- Dette har vært en drøm i alle år. På din første plate hadde du en sang som het «Mannen i mitt liv» - jeg følte meg truffet. Siden kom boka «Du er jeg», sukker Pikenes ømt.

- Alt jeg har skrevet handler om deg, sier J-Diva. Likevel måtte det en voldsom sjarmoffensiv til før dronningen takket ja.

Kjøtt og blod

- Man kan ikke overtale en diva sånn på sparket. Selv om det har vært mye fokus på det åndelige, må du ikke glemme at Jannicke er en kvinne av kjøtt og blod. Hun har en viss fysisk virkning på meg.

- Du har vel også senset min mandige sensualitet gjennom telefonlinjen?

- Du er kinky, du. Kinky nok. Du er vel klar over at jeg er den kvinnelige Casanova, svarer Jannicke og blafrer en halvmeter med øyevipper mot Jens.

Aldri har vi sett Pikenes så nær ved å rødme. Målløs og lett sjenert ble han også da han så Jannicke i statskanalens nye realityserie. Sterke scener fra J-Divas bokollektiv ruller i disse dager over skjermen.

- Det er kult. Jeg har fått kjempegod respons. Det kan hende det blir mange programmer, sier Jannicke.

Penthouse Playboys har også dyp respekt for tradisjoner. I år som i fjor, og åra før, synger Det Norske Jentekor jula inn med smekre salmer, før playboyene overtar.

- Vi kommer til å spille svært personlige tolkninger av udødelige klassikere folk trygler om å høre, utbasunerer Jens Pikenes. Hvis alt klaffer, kan det bli en utenomjordisk opplevelse.