- J-Lo ber om unnskyldning etter bursdagssang til omstridt leder

- Visste ikke om menneskerettighetsproblemene.

SANG BURSDAGSSANG:  Jennifer Lopez opptrådde under et arrangement for selskapet China National Petroleum Corp. i Turkmenistan lørdag, og det endte med at hun sang bursdagssangen til landets president Gurbanguly Berdimuhamedow. Turkmenistan er kjent for å være et undertrykkende land, og sangframførelsen har derfor fått flere til å reagere. Foto: AFP PHOTO / IGOR SASIN
SANG BURSDAGSSANG: Jennifer Lopez opptrådde under et arrangement for selskapet China National Petroleum Corp. i Turkmenistan lørdag, og det endte med at hun sang bursdagssangen til landets president Gurbanguly Berdimuhamedow. Turkmenistan er kjent for å være et undertrykkende land, og sangframførelsen har derfor fått flere til å reagere. Foto: AFP PHOTO / IGOR SASINVis mer

(Dagbladet): Lørdag opptrådte Jennifer Lopez (43) under et arrangement holdt av China National Petroleum Corp., med lederen av Turkmenistan til stede. Det skriver BBC

Verdensstjerna sa «We wish you the very, very, happiest birthday», før hun sang «Happy Birthday, Mr. President» til Turkmenistans president Gurbanguly Berdymukhamedov, skriver CNN.

Landet ligger i Sentral-Asia, og var tidligere en del av Sovjetunionen. 43-åringen skal ha hatt på seg tradisjonelle klær fra Turkmenistan, ifølge Daily Mail.

Kritikk President Berdymukhamedov er omstridt, og landet er blitt sterkt kritisert fra flere hold. Ifølge BBC beskriver organisasjonen Human Rights Watch landet som «blant de mest undertrykkende i verden», og det skal ha strenge restriksjoner for ytringsfrihet.

En ny rapport fra organisasjonen er også nådeløs med sin dom, der det ifølge Daily Mail heter at landet er «preget av ekstraordinære nivåer av undertrykkelse».

Derfor har flere reagert etter det ble kjent at popartisten, som er kjent under navnet J-Lo, sang da Berdymukhamedov fylte 56 år lørdag.

Ifølge CCN skal J-Lo ha vært uvitende om hva presidenten sto for. Hennes talsmann uttalte følgende til nettstedet i helga:

- Hadde det vært kunnskap om menneskerettighets-problemene, ville ikke Jennifer ha deltatt.

Lopez' talsmann Mark Young sier også at:

- Hun og flere andre artister ble invitert til å opptre på et privat bedriftsarrangement for China National Petroleum Corporation, som ble holdt for deres lokale ledere i Turkmenistan.

- Tvunget til å si unnskyld
Flere utenlandske medier beskriver uttalelsen fra artisten som en framtvunget unnskylding.

Ifølge både Daily Mail og CNN står det i uttalelsen fra Lopez at forespørselen om å synge bursdagssangen til presidenten kom sent, og at hun følte det som en «vennligsinnet plikt» å gjøre det.