NORMCORE NO MORE: Til venstre Sinéad O' Connor slik vi er vant med å se henne. Til høyre coveret på hennes nye plate, som kommer 12. august. Foto: Stella pictures / Donal Moloney/Nettwerk/Scanpix
NORMCORE NO MORE: Til venstre Sinéad O' Connor slik vi er vant med å se henne. Til høyre coveret på hennes nye plate, som kommer 12. august. Foto: Stella pictures / Donal Moloney/Nettwerk/ScanpixVis mer

Ja - dette er Sinéad O' Connor

Sangerinna med radikalt stilskifte på ny plate.

(Dagbladet): Vi er vant til å se henne med barbert hode og flagrende gevanter.

Men det var åpenbart ikke «gjenkjennelseseffekt» som var stikkordet da Sinéad O' Connor (47) tok bilder til sitt tiende album.

På coveret til «I'm Not Bossy, I'm the Boss» - knall tittel, forresten - er den irske sangerinna styla med smokey eyes, svart latekskjole og parykk med skarp pannelugg.

Bildet ble tatt i forrige uke av fotografen Donal Maloney og offentliggjort av plateselskapet Nettwerk Music Group i går.

Sårbarhet «Som en indikasjon på hvor Sinéad er i livet, er albumet både begjærlig og direkte, men likevel med en overliggende sårbarhet. Hennes stemme er like kraftig som den er øm», heter det i skrytebrevet fra labelen.

Plata kommer 12. august og blir artistens første siden hun kapret verdens oppmerksomhet i en åpen feide med Miley Cyrus, som hun mener «prostituerer seg» ved å spille på sex i videoer og på scenen.

I 2011 sjokkerte O' Connor med sin inntreden i sosiale medier, der hun delte sine tanker om såvel selvmord som søk etter en kjæreste. Både hennes rekordraske forlovelse, bryllup og skilsmisse ble veldokumentert på Twitter og hennes egen blogg.

Til slutt kom det en åpenhjertig innrømmelse av at hennes psykiske helse ikke var på topp, og at hun skulle behandles for depresjon.

Buet av scenen Sinéad O' Connor debuterte med albumet «The Lion and the Cobra» og hiten «Mandinka» i 1989, men ble virkelig berømt først med den Prince-komponerte giga-balladen «Nothing Compares 2 U» og dens bokstavelig talt tåredryppende musikkvideo i 1990.

Hun har siden samarbeidet med såvel hiphop-legenden Hank Shocklee som Pink Floyd-sjefen Roger Waters, og aldri vært redd for kontroverser.

O' Connors angrep på paven i «Saturday Night Live» i 1992 fikk både de dypt katolske irene og deres amerikanske slektninger til å sette kaffen i halsen, og står fremdeles som ei påle i de direktesendte tv-programmenes historie - men fikk henne buet av scenen under den store hyllestkonserten til Bob Dylan i New York to uker senere.