DOWNTON ABBEY: Fra venstre Elizabeth McGovern som Lady Grantham, Hugh Bonneville som Lord Grantham, Dan Stevens som Matthew Crawley, Penelope Wilton som Isobel Crawley, Allen Leech som Tom Branson, Jim Carter som Mr. Carson, og Phyllis Logan som Mrs. Hughes. Den varme og elefante tv-serien har vunnet flere Emmy priser for utsøkt drama. AP Photo/PBS, Carnival Film & Television
DOWNTON ABBEY: Fra venstre Elizabeth McGovern som Lady Grantham, Hugh Bonneville som Lord Grantham, Dan Stevens som Matthew Crawley, Penelope Wilton som Isobel Crawley, Allen Leech som Tom Branson, Jim Carter som Mr. Carson, og Phyllis Logan som Mrs. Hughes. Den varme og elefante tv-serien har vunnet flere Emmy priser for utsøkt drama. AP Photo/PBS, Carnival Film & Television Vis mer

Ja, det blir en femte sesong med Downton Abbey

Favorittserien fortsetter, lover produsenten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tv-selskapet ITV har annonsert at det blir en femte sesong av den ekstremt popuære og kritikerroste tv-serien «Downton Abbey» om herskap og tjenere i nært og følelsesladet samspill, skriver BBC.

Norske fans, og dem er det stadig flere av, kan bare glede seg.

- Vi lover som vanlig høyder og bølgedaler, med romantikk, drama og komedie, sier  Gareth Neame, direktør for Carnival Films som produserer serien for ITV.

Den Oscarvinnende forfatteren Julian Fellowes kommer tilbake for å skrive den femte serien som forventes å komme på tv neste år, opplyser Gareth Neame. 

Internasjonal suksess ITVs dramasjef Steve November bekrefter oppfølgeren og sier at de knapt kan vente på gjensynet med sine favorittkarakterer.

«Downton Abbey» ble første gang vist på britiske tv-skjermer i 2010, og suksess-serien er blitt solgt til mer enn 220 tv-markeder.

12,.3 millioner amerikanere så på siste episode av sesong tre i februar, og det var seerrekord.

I Norge ble første sesong ble vist på NRK fra januar 2011 og dengang som dobbeltepisoder

Seerne raste Første episode i den etterlengtede sesong fire ble sendt på NRK 27. oktober. I Storbritannia raste seerne over en dramatisk og grufull scene i tredje episode.

I løpet av kort tid fikk TV-kanalen ITV en rekke klager fra seere som mener scenen var moralsk forkastelig og frastøtende, det skriver Daily Mail.

Scenen som har skapt furore blant sensitive seere viser at den folkekjære hushjelpen Anna Bates blir banket opp og voldtatt.

Til sitt forsvar uttaler en representant for TV-kanalen at det ble vist en advarsel om «voldelige scener noen seere kan finne støtende» før episoden ble sendt, mens produsentene bak serien mener scenen ble «spilt og regissert med stor sensitivitet».

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer