Ja! Det kommer en oppfølger til «Død Snø»

Tommy Wirkola kommer tilbake til Norge for å lage mer nazi-zombie-moro.

KOMMER TILBAKE: Det blir mer zombiemoro med levende døde nazister fra Tommy Wirkolas hånd. Foto: Sveinung Svendsen/Euforia Film
KOMMER TILBAKE: Det blir mer zombiemoro med levende døde nazister fra Tommy Wirkolas hånd. Foto: Sveinung Svendsen/Euforia FilmVis mer

(Dagbladet): Hans store Hollywood-prosjekt «Hansel & Gretel: Witch Hunters», som har spilt inn pene 100 millioner dollar på verdensbasis, ble i helga dyttet ned fra kinotoppen i USA av zombiefilmen «Warm Bodies».

Om det er dette som har gitt den norske regissøren Tommy Wirkola blod på tann vites ikke, men nå bekrefter finnmarkingen at han selv returnerer til sjangeren og lager en oppfølger til sin gjennomsbruddsfilm fra 2009, «Død Snø».

Den skal spilles inn i Norge, og i likhet med «Kon-Tiki» filmes både med norske og engelske replikker. Den engelskspråklige tittelen på filmen blir «Dead Snow: War of the Dead», skriver Screen Daily.

- Helt siden «Død snø» hadde premiere på Sundance-festivalen i 2009 har jeg fått spørsmål om jeg ikke skal lage en oppfølger. Etter at «Hansel & Gretel» er sluppet er tiden endelig inne, sier Wirkola til nettstedet.

- Vi har et manus jeg er veldig opprømt over, det er større, skumlere, morsommere, mer actionfylt og blodigere enn den første. Jeg kan ikke vente med å slippe løs en ny horde nazi-zombier, sier Wirkola.

Den opprinnelige filmen hadde Stig Frode Henriksen, Jeppe Beck Laursen, Bjørn Sundquist, Ane Dahl Torp og Jenny Skavlan i hovedrollene og ble spilt inn i Målselv og Alta. Filmen fikk lunkne kritikker her hjemme, men ble plukket opp av en amerikansk distributør og ble en kulthit.

I kjølvannet av suksessen fikk Wirkola jobben med å regissere stjernene Jeremy Renner og Gemma Arterton i «Hansel & Gretel», som var basert på en gammel idé fra Wirkolas studietid.