- Ja! Dette fortjente jeg!

Endelig smilte Aleksander.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Aleksander danket ut storfavoritten Jonas trass alle odds.

- Jeg er veldig stolt av meg selv! Jeg har gjort min egen greie hele veien, uansett om jeg har fått pryl i media, og nå har jeg vunnet hele driten. Dette er fortjent! ropte en ekstatisk Aleksander Denstad With (18) til pressen da han hadde klart å samle seg etter den første reaksjonen.

- Dette viser at det ikke er nødvendig å hoppe og danse og være supersjarmerende hele tiden for å vinne Idol, sa Aleksander, som innrømmer at det har vært krevende å stå på sitt.

- Det er tøft å være med på Idol, og det har vært godt å ha Vivian sammen med meg for å dele byrden med noen, sa en åpenhjertig Aleksander til Dagbladet.

Lykkerus 

Da alle 740 000 stemmene var talt opp etter kveldens forykende sceneshow i Spektrum, var det klart at Aleksander hadde stukket av med 55 prosent av stemmene.

Dersom Aleksander tidligere har hatt en tendens til å ha en alvorlig mine på scenen, var det en maske av betong som viste seg sekundene før resultatet ble lest opp. Dette var alvor.

- Og vinneren av Idol 2006 er Aleksander Denstad With! ropte programleder Kåre Magnus Bergh og Solveig Kloppen i kor. Vinneren knakk sammen på huk oppe på scenen med sammenknytte never, før han sekunder etter spratt opp, og brølte av glede. I lykkerus spratt Aleksander rundt og klemte både bandmusikere og tidligere Idol-deltakere.

JAAAA! Vinneren av Idol 2006 heter aleksander Denstad With. Foto: Eirik Helland Urke.
JAAAA! Vinneren av Idol 2006 heter aleksander Denstad With. Foto: Eirik Helland Urke. Vis mer

I forkanst av Idiolfinalen hadde Jonas dominert som storfavoritt av de fleste tippselskapene og publikumsmålingene. I åttetiden i går kveld viste avstemningen på Dagbladet.no identisk antall stemmer på de to finalistene, med nøyaktig 50 prosent stemmer hver.

Damene introduserte 

Det var Jonas Thomassen (18) som fikk æren av å åpne årets Idolfinale foran et fullstappet Spektrum. Det smalt i lys og lyd, og velkomsten fra publikum var nærmest øredøvende. Menneskene i salen utgjorde et hav av fargerike plakater, og 8 000 hylende fans. Folk danset i setene, og klappet seg såre.

Den yngste fan-skaren dominerte, med blå Idol-pannebånd, blinkende Idol-halskjeder, og høy rosa-faktor.

Som forventet hadde Jonas et mer rocka låtvalg, med balladen «Iris» av Goo Goo Dolls og «White Wedding» av Billy Idol. Aleksander holdt seg også til det han kler mest, med kjærlighetslåten «Glorious» av Andreas Johnson og «Kiss From a Rose» av Seal. Etter å ha sunget to egenvalgte låter, skulle både Jonas og Aleksander synge vinnerlåten «A little Too Perfect». Her fikk de assistanse av sine respektive kjærester, Oda og Vivian, som fikk oppgaven med å introdusere guttene.

Det var lite som skilte sangprestasjonene
til finalistene på selve Idol-låta, men en utpreget poplåt var mer i Aleksanders gate.

Seierskyss 

- Det var absolutt riktig mann som vant i kveld, og vinneren skilte seg klart ut. Dette gikk ikke bare på låtvalg, men også på viljen. Det virket som om Aleksanders vilje var sterkere i kveld, og han gav maksimalt. På en kveld som dette er det bare maks innsats som gjelder, sa Idol-dommer Amund Bjørklund etter resultatet var klart.

JAAAA! Vinneren av Idol 2006 heter Aleksander Denstad With. Foto: Eirik Helland Urke.
JAAAA! Vinneren av Idol 2006 heter Aleksander Denstad With. Foto: Eirik Helland Urke. Vis mer

- Å stå her i kveld var en stor drøm for meg! Jeg sa til meg selv at jeg ville bare få syneg forran 8 000 i Spektrum én gang dersom jeg ikke gir 114 prosent her i kveld, sa Aleksander, som hadde vært nervøs for at stemmen skulle sprekke i kveld. Etter sending ventet seierskyss av kjæresten Vivian Sørmeland. Hun var den siste som gikk ut før finalen, var tydelig like stolt som vinneren selv.

- Dette er helt sykt! Det føles som jeg har vunnet! sa en rørt Vivian til pressen.

- Nå blir han så opptatt fremmover at jeg enten må satse på å bli kor- eller dansedame, eller rett og slett skaffe meg en hobby. Kanskje strikking, sa en spøkefull og glad Vivian. Foruten kjæresten hadde vinneren et tredvetalls familiemedlemmer og venner i salen. Det var en tydelig stolt mor som snakket med Dagbladet.

Ville ha det gøy 

- Jeg vet Aleksander gikk for å vinne i kveld, for det var en drøm for han å stå her, men han er en vinner uansett om han hadde vunnet i kveld, sa mamma Janne Denstad With til Dagbladet.

Jonas, som ble nummer to, innrømte at det var skuffende å tape.

- Det er inmari kjipt å tape, men på den andre siden er det ikke noe nederlag å tape mot Aleksander. Han sang bedre enn meg i kveld, så seieren gikk utvilsomt til rett mann, sa Jonas, med kjæresten Oda ved siden av seg.

- Låtvalget var kanskje for voksent og for rocka for Idol-publikumet, men jeg valgte sanger jeg hadde lyst til å synge, og for å ha det gøy på scenen, sa Jonas, som er helt bestemt på at han ønsker å satse på en musikkarriere.

- Ja! Dette fortjente jeg!
JAAAA! Vinneren av Idol 2006 heter aleksander Denstad With. Foto: Eirik Helland Urke.
JAAAA! Vinneren av Idol 2006 heter aleksander Denstad With. Foto: Eirik Helland Urke.
JAAAA! Vinneren av Idol 2006 heter Aleksander Denstad With. Foto: Eirik Helland Urke.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer